EA mělo v roce 2003 zrušit dlouho připravovanou MMO hru ze světa Harryho Pottera
i Zdroj: Spite.cz
Hogwarts Legacy Novinka EA mělo v roce 2003 zrušit dlouho připravovanou MMO hru ze světa Harryho Pottera

EA mělo v roce 2003 zrušit dlouho připravovanou MMO hru ze světa Harryho Pottera

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

23. 12. 2021 07:40

Bývalá šéfka marketingu společnosti Electronic Arts, Kim Salzerová, prozradila, že EA zrušilo hru v pokročilé fázi vývoje.

Reklama

Jednou za čas se na veřejnost dostane informace, že některé ze studií zrušilo nikdy neoznámenou hru, a kolikrát jde o několika leté vývoje, které dokázaly spolknout klidně desítky milionů dolarů. Jde bohužel o běžnou věc, vydavatelství zkrátka s hrou není spokojené a tak dojde buď na restart nebo definitivní konec vývoje.

Často ale důvod lidé nechápou, jako například bývalá šéfka produktového marketingu Kim Salzerová, která se v nedavném rozhovoru rozpovídala o jednom ze zrušených projektů z let 2000 až 2003. V tu dobu ještě nebyla značka Harry Potter tolik populární a toho se vedení EA bálo, přesto svolilo vývoj velké MMORPG hry ze světa Harryho Pottera. Když už ale došlo na  betaverzi, přišlo šokující rozhodnutí, " stopněte vývoj, na hře se dál pokračovat nebude ".

Pravděpodobně se ptáte proč. Kim Salzerová tvrdí, že v EA mysleli, že po dvou letech o Harry Potterovi neštěkne ani pes. Tady se holt někdo přepočítal, Harry Potter táhne i po více než dvaceti letech (právě se slaví 20 let od filmové premiery). Přesto EA nechalo od roku 2001 vytvořit hned 9 velkých videoher.

Velká škoda, každopádně už v roce 2022 vyjde dlouho očekávané open-world dobrodružství Hogwarts Legacy, kde se hráči ujmou vlastní postavy, studenta bradavické školy, kde nebudou chybět hodiny lekcí kouzel, vaření lektvarů, ale také souboje s nepřáteli. Na hře pracují studia Avalanche Software a Sumo Digital.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama