Duna 2 nakonec vyjde o dva týdny dříve, než se plánovalo
i Zdroj: Warner Bros.
Filmy a seriály Novinka Duna 2 nakonec vyjde o dva týdny dříve, než se plánovalo

Duna 2 nakonec vyjde o dva týdny dříve, než se plánovalo

Richard Šimáček

Richard Šimáček

18. 11. 2023 09:00

Společnost Warner Bros. posunula datum premiéry filmu Duna 2 o dva týdny dopředu. Premiéra se tedy přesouvá z 15. března 2024 na 1. března 2024.

Reklama

Vtipné je, že studio to oznámilo 17. listopadu, tedy v den, kdy měla Duna 2 původně vyjít. V srpnu 2022 byl přesunut ze 17. listopadu na 3. listopadu, poté byl odložen v srpnu 2023 v souvislosti s tehdy probíhajícími stávkami scénáristů a herců. Tehdy se spekulovalo, že WB udělala odklad kvůli tomu, že hvězdy jako Timothée Chalamet a Zendaya nebudou moci dělat propagaci pro Dunu 2, pokud by stávka SAG-AFTRA stále pokračovala.

Vzhledem k tomu, že stávka herců skončila 9. listopadu a produkce a propagace mohou pokračovat, mnoho studií po dlouhém období nejistoty upřesňuje své kalendáře uvedení.

Zajímavé je, že WB to oznámila jen pár dní poté, co Universal Pictures přesunula svůj akční film s Ryanem Goslingem The Fall Guy z termínu 1. března a posunul ho na 3. května. Těžko říct, zda to mělo nějaký vliv na rozhodnutí WB.

První Duna měla samozřejmě premiéru v kinech a na HBO Max současně v roce 2021 uprostřed pandemie COVID-19. Warner Bros. má také prequelový televizní seriál, nedávno přejmenovaný z Duna: Sesterstvo na Duna: Proroctví, který má vyjít na podzim příštího roku. Druhá Duna přijde do kin 1. března 2024.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama