Denuvo představilo novou technologii, chce bojovat proti obrazovým únikům
i Zdroj: EA Sports
Novinka Denuvo představilo novou technologii, chce bojovat proti obrazovým únikům

Denuvo představilo novou technologii, chce bojovat proti obrazovým únikům

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

19. 3. 2024 18:00

Společnost Denuvo Software Solutions GmbH se po letech znovu hlásí o slovo a varuje piráty. Nově přichází se zbrusu novou technologií, která má chránit i herní studia.

Reklama

Denuvo už většina z nás určitě zná. Jedná se o technologii, která poskytuje podporu tvůrčím společnostem. Konkrétně se Denuvo zaměřuje například na ochranu videoher před pirátským kopírováním, kdy piráti hru umisťují na internet a lidé si ji pak stahují zdarma, což může herním studiím způsobit ztráty v řádu milionů dolarů. Denuvo nabízí několik variant ochrany, přičemž ta nejdražší zatím zůstává neprolomena. Dodnes chrání populární série jako FIFA (nyní EA Sports FC), Assassin's Creed: Mirage nebo Avatar: Frontiers of Pandora, a mnoho dalších.

Nyní však společnost Denuvo Software Solutions GmbH oznámila úplně novou technologii, která navíc pomáhá bojovat proti nelegálně vysílaným přenosům či záznamům. Jak tato novinka funguje?

Využívá základní technologii neviditelného vodoznaku, které důvěřují hollywoodská studia, sportovní ligy a provozovatelé placené televize.

Zkrátka, pokud jsou materiály pod ochranou Denuvo, mohou mít v sobě neviditelný unikátní vodoznak, který mi sice nevidíme, společnosti, kterým však přenos patří, ano. Navíc nejde jen tak o něco malého, díky znakům se Denuvo dokáže dostat až ke zdroji, což může “pirátovi” způsobit obrovské finanční potíže, tyto pokuty rozhodně nikdo z nás platit nechce. V současné době je technologie ve fázi testování.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama