DAYZ slaví 10. výročí, a Bohemia Interactive se chlubí statistikami
i Zdroj: Bohemia Interactive
DAYZ Novinka DAYZ slaví 10. výročí, a Bohemia Interactive se chlubí statistikami

DAYZ slaví 10. výročí, a Bohemia Interactive se chlubí statistikami

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

17. 12. 2023 21:00

DAYZ slaví 10. výročí a více než 10 milionů prodaných kopií. A s podporou se počítá i nadále, hra teprve nedávno zaznamenala rekord v počtu souběžně hrajících hráčů.

Reklama

Bohemia Interactive oslavuje, jejich zombie survival DAYZ má už 10. narozeniny. Zároveň do hry přidávají vánoční tematiku. Hráči během průzkumu a lovení mohou narazit na vánoční balíčky, které mohou skrývat méně i více cenné předměty. Ovšem jak doporučují tvůrci, pozor na to - balíček se dá znovu použít (aby tam nečekala nastražená mina).

DAYZ vyšlo 16. prosince 2013 v předběžném přístupu na Steamu. Už v tu dobu šlo o velký boom, hra se stala velmi populární. O pět let později vyšla v plné verzi, tu ale hráči odsoudili, zdaleka nenabídla nic o moc lepšího, než v early access.

Uběhlo však pár let, do vývoje se zapojila početná komunita móderů a výsledky se ukázaly. DAYZ dnes hraje nejvíce hráčů v historii. Tento trend by mohl ještě nějakou dobu vydržet, vznikají stále nové modifikace, včetně obrovských fanouškovských map, které nás vezmou na tropické ostrovy, ale také na zasněžená a zledovatělá místa. 

Uvidíme, s čím Bohemia Interactive přijde v průběhu roku 2024. Otázka na vás, co byste si od DAYZ přáli? Co byste chtěli změnit, upravit, opravit? Za nás to jsou rozhodně pohyby a nesmyslné hity od zombies, ti vypadají stále příšerně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama