CD Projekt RED překonal Ubisoft a je nejhodnotnější herní společností v Evropě
i Zdroj: Spite.cz
Assassin's Creed: Valhalla Novinka CD Projekt RED překonal Ubisoft a je nejhodnotnější herní společností v Evropě

CD Projekt RED překonal Ubisoft a je nejhodnotnější herní společností v Evropě

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

20. 5. 2020 11:35

CD Projekt RED je stále pouze indie studiem, zatím co Ubisoft je oproti polákům obří gigantická společnost.

Reklama

Koncem února jsme Vás informovali o tom, jak se zvedá popularita polského studia CD Projekt RED. V tu dobu bylo jen krůček za gigantem Ubisoftem v Evropě. Zatím co Ubisoft měl hodnotu 9.6 miliardy Euro, CD Projekt RED 8 miliard Euro, což byl velký skok, ještě v roce 2017 měli poláci hodnotu něco kolem 1 miliardy Euro. 

Dnes, po ani ne třech měsících může polské indie studio CD Projekt RED slavit, přeskočilo Ubisoft a aktuálně je nejhodnotnější herní společností v Evropě s hodnotnou stále něco málo přes 8 miliard Euro. Ubisoft totiž klesl na ceně a aktuálně má hodnotu 7.8 miliard Euro.

Ptáte se, jak je tohle, vzhledem k velmi rozdílenému vydávání her možné? CD Projekt RED aktuálně připravuje Cyberpunk 2077, který je pravděpodobně nejočekávanější hrou roku 2020. Ubisoft, ten připravuje hned několik vysoce očekávaných her, Assassin's Creed Valhalla, Rainbow Six: Quarantine nebo Watch Dogs Legion. Přesto ale Ubisoftu klesají akcie a to kvůli situaci a kauzám, zatím co CD Projekt RED je bezproblémová společnost. Kdo bude hodnotnější s největší pravděpodobností ukáže vydání her Assassin's Creed a Cyberpunk 2077 - a jejich technický stav a recenze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama