Capcom navýší mzdy svých zaměstnanců o 22 %
i Zdroj: Capcom
Novinka Capcom navýší mzdy svých zaměstnanců o 22 %

Capcom navýší mzdy svých zaměstnanců o 22 %

Richard Šimáček

Richard Šimáček

6. 3. 2024 17:00

Studio Capcom se rozhodlo k nečekanému kroku. Plánuje zvýšit platy všem svým zaměstnancům, a nejen o pár procent, ale dokonce až o 22 %.

Reklama

V době, kdy se ve většině herních studiích propouští se japonská společnost Capcom rozhodla potěšit své zaměstnance a navýšit jim platy, a to nejen o pár procent, ale rovnou o 22 %.

Zvýšení platů by mělo začít platit od dubna roku 2025. Krom toho všichni současní zaměstnanci obdrží také jednorázovou platbu, a to se týká i těch co v dubnu 2025 do studia nastoupí.

Měsíční mzda se zvýší z 36 500 korun až na 46 700 korun. Což je rozhodně značné zvýšení. Už v roce 2022 se Capcom (tvůrce Resident Evil či Monster Hunter) zvýšil mzdy zaměstnancům. Snaží se totiž přilákat nové zaměstnance. Zvýšení mezd je jeden z nejlepších způsobů, jak přilákat nové zaměstnance o to víc to platí v turbulentních dobách jako je nyní.

V době, kdy drtivá většina firem propouští je krok Capcomu více než vstřícný. Vypadá že i v krizi se Capcomu poměrně dost daří. V roce 2024 se zatím propustilo 7500 zaměstnanců z různých studií po celém světě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama