AIKODE je nová akční mlátička, podobná hře Nier Automata
i Zdroj: ACE_19111545
Novinka AIKODE je nová akční mlátička, podobná hře Nier Automata

AIKODE je nová akční mlátička, podobná hře Nier Automata

David Vondráček

David Vondráček

2. 4. 2024 12:00

Studio ACE_19111545 připravuje akční role play hru v otevřeném světě, plného nepřátel a kolosálních bossů. AIKODE má skutečně velké ambice, podaří se je ale naplnit?

Reklama

Hlavní hrdinka Aiko se ocitá ve světě Somnia, nenávratně roztříštěný a odsouzený k tomu, aby se opakoval v nekonečném cyklu smrti. Aiko nicméně dostane šanci, jak se tomuto osudu vyhnout. A tady její cesta začíná.

Aikode nás ale kromě příběhu láká také na velký svět plný měst od kyberpunkové metropole po města s tématikou steampunku a dokonce i věrnou repliku Tokia. Můžeme chodit pěšky, jezdit na motorce, nebo létat pomocí vlastních křídel. Města budou také plná života. NPC mají mít vlastní chování, která se budou měnit každý den. V samotných městech pak budou k dispozici různé aktivity, jako třeba vaření, rybaření, nebo hraní arkádových her.

Druhou velkou náplní hry bude boj. Přepínat se bude mezi třemi režimy boje a to pistole, meč nebo kosa. Proti vám totiž budou stát hordy nepřátel, i různí bossové na které bude zkrátka vždy platit něco jiného. Velký výběr bude i ohledně výtvoru vaší Aiko. Na výběr bude mnoho možností a to proto, aby si každý hráč vytvořil perfektní postavu, dle své fantazie. A pokud vás boj a prozkoumávání velkého světa omrzí, je tu k také volný čas. Ve městech lze navštěvovat bary, vyzdobit si svůj vlastní dům, nebo si prostě hledejte přátele, se kterými budete budovat své vztahy.

Aikode je zkrátka ve všech ohledech velká hra, která nám slibuje snad všechno možné i nemožné. I proto jsme zvědavý, jak tento ambiciózní projekt vlastně dopadne. Laťku si totiž vývojáři nasadili skutečně vysokou. 

"V Somniu, světě odsouzeném k nekonečnému cyklu smrti, Aiko, Kyao vytvořená "Řádem", narazí na loutku, která ji zavede do nejhorší budoucnosti - její vlastní minulosti„ Tak o hře píše popisek na Steamu.

Aikode datum vydání ještě stanovené nemá, mělo by to být ale tento rok. Hra byla zatím oznámena pouze na PC, dočkat by se ale měla i konzolových verzí, potvrzené to ale ještě nebylo. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama