3M představila historicky první sluchátka, které nemusíte nabíjet
i Zdroj: 3M
Novinka 3M představila historicky první sluchátka, které nemusíte nabíjet

3M představila historicky první sluchátka, které nemusíte nabíjet

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

14. 1. 2024 13:00

Společnost 3M představila světu něco, co tu údajně ještě není: bezdrátová sluchátka, která se sami dobíjejí vestavěnými solárními pásky.

Reklama

Americká společnost 3M (Minnesota Mining and Manufacturing), která již od roku 1902 vyrábí nejrůznější bezpečnostní pomůcky, představila světu něco, co tu údajně ještě není. V tuto chvíli se též jedná o spíše pracovní nástroj na stavby apod., nicméně brzy by klidně mohla najít využití také u nás doma a být součástí herních sestav. 3M na veletrh CES 2024 přivezla bezdrátová komunikační sluchátka, která nikdy nebudete muset nabíjet. Využívají okolní světlo a díky solárnímu pásku na náhlavníku sluchátka automaticky dobíjejí. 

Ano, možná si nyní říkáte, vždyť hráči mají nejradši hraní ve tmě nebo šeru. To je samozřejmě pravda, nicméně sluchátka by se klidně mohly nechat dobíjet přes den v dobu, kdy je nevyužíváme. Jak jsme již informovali výše, aktuálně se jedná o pracovní headset, nikoliv herní - snad se ale něco podobného objeví i pro nás.

Náhlavní souprava využívá patentovanou technologii solárních článků zvanou Powerfoyle™, která dobíjí vestavěnou lithium-iontovou baterii a eliminuje potřebu baterií na jedno použití. Takže ať už pracujete venku na slunci nebo uvnitř s umělým světlem, vaše náhlavní souprava se bude neustále nabíjet.” Dočtete se v oficiální tiskové zprávě.

Jak se vám nová technologie líbí? Je podle vás na místě, aby se podobný headset brzy objevil i v našich domácnostech? 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama