Vývoj Battlefield 2042 trval pouhých 15 měsíců. Přečtěte si kompletní informace o problémovém vývoji
i Zdroj: Spite.cz
Battlefield 7 Novinka Vývoj Battlefield 2042 trval pouhých 15 měsíců. Přečtěte si kompletní informace o problémovém vývoji

Vývoj Battlefield 2042 trval pouhých 15 měsíců. Přečtěte si kompletní informace o problémovém vývoji

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

8. 12. 2021 18:16

Battlefield 2042 potřeboval minimálně ještě rok plného vývoje. Na místo toho vyšel pouze v "betaverzi". Přečtěte si celou historii.

Reklama

Že něco není v pořádku bylo ihned po prvním testu Battlefield 2042 jasné, textury, animace, zkrátka jako, kdyby sérii převzalo úplně jiné vývojářské studio. Ačkoliv Battlefield 2042 připravilo DICE stejně jako zbytek série, do vývoje se nezapojilo spousty důlěžitých vývojářů, ti měli společnost EA opustit kvůli nesouhlasu s plány Electronic Arts, které mělo DICE nařídit "kopírujte, co je aktuálně populární". Prý se vedení EA ani nepodívalo na připravené koncepty od DICE (ty věřím byly mnohem lepší)!

Insider Tom Henderson, který už měsíce přináší spousty interních informací toho ale prozradil mnohem více. Například, že betatest vlastně nebyl betou, ale pouze alpha verzí, beta byla "finální" verze hry, která potřebovala minimálně další půlrok, podle Hendersona bylo Battlefield 2042 v plném vývoji pouhých 15 měsíců.

Spousty problémů se začaly objevovat už v březnu 2021, DICE požádalo EA o výpomoc. Vývojáři měli problémy s Frostbite enginem i uživatelským rozhraním.

A jaká je budoucnost Battlefieldu? Podle všeho bychom se nového dílu měli dočkat už v roce 2023, doufejme tedy, že DICE již rozběhlo vývoj. Nicméně série bude jiná, než doposud. Vývojáři se mají soustředit na hrdiny, co přesně tím Tom myslí a jak hodně se Battlefield změní, to uvidíme nejdříve na začátku roku 2023.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama