Vydání většiny AAA her by mohlo mít zpoždění, kvůli koronaviru
i Zdroj: Spite.cz
Dying Light 2 Novinka Vydání většiny AAA her by mohlo mít zpoždění, kvůli koronaviru

Vydání většiny AAA her by mohlo mít zpoždění, kvůli koronaviru

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

17. 3. 2020 18:37

Koronavirus COVID-19, o kterém se denně napíše desítky článků má samozřejmě mimo jiné dopad také na herní průmysl.

Reklama

Koronavirus COVID-19, o kterém se denně napíše desítky článků má samozřejmě mimo jiné dopad také na herní průmysl. Často stovky vývojářů pracují prohromadě v kancelářích a vzhledem ke karanténě aktuálně není možné pracovat na 100 %. Důsledkem toho by mohlo být hned několik AAA her odloženo na "bůh ví kdy". Menší hry většinou dělají malá studia o pár lidech, zde větší problémy nebudou, za to bude větší šance se zviditelnit.

Letos má ještě vyjít přibližně 15 velkých AAA her, na mysli máme především ty v druhé polovině roku, ty co se blíží vydání virus tolik nepostihle. Co by mělo určitě vyjít v termínu je Cyberpunk 2077, The Last of Us 2 nebo DOOM Eternal. 

Kromě velkých a očekávaných her, jako Watch Dogs, Dying Light 2, Rainbow Six: Quarantine, Marvel's Avengers nebo Ghost of Tsushima, mají vyjít také konzole další generace PlayStation 5 a XBOX. Microsoft právě oznámil, že s vydáním konzole XBOX Series X počítá dle plánu, tedy konec roku 2020. Přesto se na internetu spekuluje o odkladu obou konzolí i launchových her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama