Ubisoft výzarně pomůže s rekonstrukcí katedrály Notre-Dame
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Ubisoft výzarně pomůže s rekonstrukcí katedrály Notre-Dame

Ubisoft výzarně pomůže s rekonstrukcí katedrály Notre-Dame

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

17. 4. 2019 12:33

Myslím, že jste už všichni postřehli nedavné peklo, které se odehrálo ve Francii, velká část slavné katedrály Notre-Dame padla popelem, plány budovy pravděpodobně zachované nejsou a právě stím pomůže Ubisoft.

Reklama

Jedna z největších památek v historii a hlavně, historii Francie, 850 let stará katedrála Notre-Dame málem padla popelem, naštěstí se hasičům podařilo zachránit základy a překvapivě většinu celé budovy, padla téměř celá střecha, některé stropy uvnitř a přibližně nejslavnější, 80m vysoká dřevěná věž. 

Kompletní rekonstrukci slíbil francouszký prezident E. Macron, svou pomoc slíbili i největší miliardáři světa. Než se ale s rekonstrukcí začne, je potřeba sehnat plány a kompletní detaily budovy, které má v tuto chvíli pravděpodobně pouze franzouský gigant Ubisoft. Právě ten totiž před 5 lety vydal Assassin's Creed: Unity, kde tvůrci 1:1 naskenovali ve 3D kompletně celou katedrálu a že si dali porádně záležet. Vývojářům trvalo dlouhé 2 roky, než ji dali virtuálně dohromady. Níže si můžeme připomenout některé záběry, kde se hlavní hrdina prohání právě po nebo kolem katedrály. 

Podle posledních informací, se Notre-Dame bude rekonstruovat 25 let. 

Níže ještě rozdíl mezi realnou katedrálou a tou od Ubisoftu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama