Novinka Ubisoft připravuje VR hru podle Notre-Dame on Fire

Ubisoft připravuje VR hru podle Notre-Dame on Fire

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

16. 1. 2022 19:52

Jistě si vzpomenete na požár v roce 2019, který zachvátil katedrálu Notre-Dame. V nové VR hře ji budeme v roli hasiče zachraňovat.

Reklama

Zprávy, které v roce 2019 oznámily, že Notre-Dame zachvátily plameny snad neminula nikoho z nás. Došlo k nevyčíslitelným škodám, přeci jen pařížská kaple vznikala dlouhých téměř 200 let. Plameny poškodily prakticky vše a celý svět se v tu dobu finančně skládal, šlo možná o miliardy korun. 

Důležitou roli v tu dobu odehrál také franouzský gigant Ubisoft, ten v roce 2014 vydal Assassin's Creed: Unity, ve kterém byla právě kaple Notre-Dame dokonale vymodelována ve 3D, Ubisoft tak firmám nabídl dokumenty a kaple se pomalu, ale jistě vrací do původní podoby. Konec prací se plánuje k roku 2024.

Aktuálně vzniká film Notre-Dame On Fire od režiséra Jeana-Jacquese Annauda, ten doplní právě oznámená VR hra, kterou připravuje Ubisoft. Ten má práce trošku ulehčené, přeci jen assety a další již dávno vlastní právě díky dílu Unity. Ve hře se ujmeme role hasiče, celková herní doba bude kolem jedné hodiny a platformy? Ty prozatím nevíme, nicméně vyjít by mohla někdy kolem filmu, ten dostane premieru v březnu letošního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama