Studiu Remedy se finančně velmi daří. Jaké jsou další plány?
i Zdroj: Spite.cz
Control Novinka Studiu Remedy se finančně velmi daří. Jaké jsou další plány?

Studiu Remedy se finančně velmi daří. Jaké jsou další plány?

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

15. 2. 2021 23:49

Finské studio Remedy hlásí velký finanční úspěch. Rok 2020 byl rekordním, Control se prodával nad očekávání. Co se chystá dál?

Reklama

Stejně jako minulý rok, tak i letos oblíbené studio Remedy  (tvůrci Max Payne, Alan Wake, Quantum Break či velmi úspěšného Control) zveřejnilo své finanční výsledky a i tentokrát šlo o rekordní rok. A mohlo za něj právě Control z roku 2019, které původně na PC vyšlo pouze na Epic Games Storu. V minulém roce se objevilo také na Steamu a XBOX Game Passu, což výrazně pomohlo prodeji včetně Ultimate Edice, která zahrnovala všechny DLC. 

Remedy Entertainment si finančně polepšilo o 30 % za rok, což je obrovský nárůst a i díky financím, které v posledních dvou letech vydělali mohou pracovat na dalších třech hrách. Rok 2020 vydělal studiu zhruba 1 miliardu Kč. 

Co se v Remedy chystá do dalších měsíců či let? Bohužel, ale musíme opakovat přesně ten samý scénář jako začátkem minulého roku. Remedy o nových hrách nemluví, nicméně ve vývoji je stále "oznámený" Project Vanguard (live-service hra na Unreal Engine 4). Remedy připravují také příběhovou kampaň pro Microsoft a jejich očekávaný CrossFire X, ten by mohl vyjít v druhé polovině roku 2021, kde studio očekává další přínos financí.

Kromě těchto her ale Remedy připravuje ještě další dvě hry. O těch ale neprozradili absolutně nic. Jedna je označena jako AAA, druhá je menší, ale už v pokročilé fázi vývoje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama