Steam chce údajně konkurovat službě Stadia
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Steam chce údajně konkurovat službě Stadia

Steam chce údajně konkurovat službě Stadia

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

9. 11. 2019 15:14

Fanoušci a uživatelé Valve zjistili hodně zajímavou věc, ve zdrojovém kódu Steamu objevily náznaky jisté služby, které by mohla konkurovat Googlu, konkrétně službě Stadia.

Reklama

Revoluční cloud-streamovou službu Google Stadia Vám asi nemusíme představovat, hraní největších AAA her na starších sestavách až ve 4K bylo ještě před lety zcela nepředstavitelné. Nyní je realitou a Google jako první oznámil spuštění této služby už na tento podzim. Vše se pomalu připravuje ke startu serverů.

Nicméně, ani další giganti nechtějí být po zadu, své o tom může říct například služba xCloud od Microsoftu, která nabídne prakticky to samé. 

Jenže zdá se, že na trhu bude s podobnou službou i další gigant, možná největší konkurence pro Google i Microsoft. Mluvíme o Valve, konkrétně o Steamu, který má desítky miliónů, právě ten skrývá ve svém zdrojovém kódu informaci, která to potvrzuje. Služba by měla nést název " Steam Cloud Gaming ", zda-li jde o přímou konkurenci službě Stadia není úplně jisté, každopádně by Steam urval pořádný kus komunity pro sebe, přeci jen obchod s tisíce hrami už má, zatím co jiné ne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama