Spor mezi Frogwares a Naconem pokračuje. The Sinking City opět staženo z prodeje
i Zdroj: Spite.cz
The Sinking City Novinka Spor mezi Frogwares a Naconem pokračuje. The Sinking City opět staženo z prodeje

Spor mezi Frogwares a Naconem pokračuje. The Sinking City opět staženo z prodeje

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

3. 3. 2021 18:41

Problémový vztah mezi Frogwares a vydavatelstvím Nacon pokračuje a The Sinking City bylo opět staženo.

Reklama

V posledních několika dnech se neřeší nic jiného, než ne zrovna přátelský vztah mezi studiem Frogwares a vydavatelstvím Nacon ( BigBen Interactive ). Tvůrčí studio Frogwares nařklo Nacon z dluhu, který odmítají zaplatit tvůrcům za detektivní akci The Sinking City, Nacon však tvrdí, že vše zaplatil. 

Tohle by nebylo poprvé, podobných kauz tu v minulosti bylo více, nicméně žádný vztah nebyl v takovém rozpoložení, aby se hra jednou objevila v obchodě, byla stažena, opět se objevila a zase byla stažena. Před třemi dny Frogwares informovalo o tom, že "nová" verze The Sinking City, kterou Nacon nahodil na Steam je pirátská a nejde o jejich dílo, nýbrž o verzi, kde chybí achievementy, DLC či Steam online funkce. Hráče upozorňovali a nabádali, aby Steam verzi nekupovali.

The Sinking City po nahlášení studiem Frogwares byla stažena z prodeje, tvůrci si Steamu stěžovali na to, že Nacon nemá žádná práva na to prodávat The Sinking City a vydělávat na ní. Podle smluv na ní nemá žádný nárok. Navíc se zjistilo, že si Nacon zaplatil studio, které se hře hrabalo ve zdrojovém kódu a přepisovalo tam řádky. Vše míří k soudu, který se asi potáhne pěkně dlouho.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama