Sony představilo ovladač DualSense pro PS5
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Sony představilo ovladač DualSense pro PS5

Sony představilo ovladač DualSense pro PS5

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

8. 4. 2020 07:34

Rozhodně překvapil vzhled gamepadu.

Reklama

Sony bez jakéhokoliv náznaku překvapilo svět a oficiálně představilo zbrusu nový gamepad, který bude součástí konzole PlayStation 5. V první řadě překvapil hlavně název, Sony se lehce odklonilo od tradice a nebude pokračovat v názvu DualShock. Ovladač byl představen jako DualSense.

Jako první nás rozhodně překvapil vzhled gamepadu, není běžně pro PlayStation konzole černý/šedý, ale více do bíla. Že by PS5 mělo podobně barevnou bednu? Na to je ještě čas. Pojďme si ovladač prohlédnout detailněji a něco si o něm říct.

Sony představilo ovladač DualSense pro PS5

Na první pohled nejsou změny až tak znát, když ale ovladač porovnáme s předchůdcem DualShock 4, je jasně vidět, co všechno se změnilo. Prakticky od všeho něco. Pojďme hezky popořadě.

Celkový tvar se o něco více zakulatil, šipky na levé straně zůstaly prakticky bez změny, to samé joysticky nebo mikrofon. Druhá část tlačítek ztratila barvy, a tlačítko pro sdílení se lehce naklonilo vedle větší a skrytější dotykové plošky. Všimněte si také modré části kolem dotykové plošky, jde o nasvícení, které na místo zadní plochy (DualShock 4) bylo zabudováno zde.

Tlačítko Share už není Share, ale Create. Jeho fukce nás pravděpodobně pošle do jakéhosi editoru, kde si budeme moct screenshot nebo gameplay upravit a uložit nebo sdílet. Tato funkce bude ještě představena.

Sony v tiskové zprávě informovalo, že ovladač testovalo spousty lidí s rozdílně velkými rukami. 

PlayStation 4 (DualShock 4)
Sony představilo ovladač DualSense pro PS5

Nezamlouvá se Vám bílý vzhled gamepadu? Pak jsou tu naštěstí fanoušci, kteří připravili náhradu. Ve PhotoShopu ukázali, jak by nový DualSense vypadal v klasické tmavé barvě. A nevypadá vůbec zle.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama