Slavíme 10. narozeniny
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Slavíme 10. narozeniny

Slavíme 10. narozeniny

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

16. 2. 2021 00:58

Server SPITE.cz slaví už velkých 10 let od svého spuštění. Pojďme se společně podívat na statistiky a události naší historie.

Reklama

Dnes je to přesně 10 let, co jsem se rozhodl spustit herní "blog" www.SPITE.cz. Ten zprvu nenabízel nic revolučního, šlo zkrátka o menší deník herního nadšence, který několikrát zkoušel rozjet web o sérii Counter Strike, těch však bylo mnoho a tak jsem se pustit do něčeho většího. Informoval jsem o novinkách, kde v článku bylo jen pár slov a zaměřil jsem se na uniklé hry ke stažení zdarma. Od těch jsem ale upustil a začal se věnovat opravdu jen psaní novinek, přidávání herních videí a rozjel jsem vlastní a detailní katalog her a HW požadavků. Tady ještě musím poděkovat hernímu portálu www.Undzwei.eu ( ten už bohužel není v provozu ), který mě jako "redaktora"  v letech 2009 až 2010 zaučil.

Za 10 let jsem změnil několikrát design ( doufám, že si nikdo z Vás už nevzpomene na prvních 5 let :-D ), ale i koncept stránky. 

Statistiky

Kam jsme se za deset let posunuli? Neptaříme mezi TOP5 nejčtenější herní weby v České Republice, přesto máme velkou základnu a stovky věrných fanoušků, kteří nás neustále sledují a podporují. I díky nim nás denně navštěvuje tisíce čtenářů! Pomalu se dostáváme ke statistikám. 

  • cca 7000 tisíc fanoušků na Facebooku
  • Přidal jsem více než 9000 článků
  • Přidal jsem více než 500 článků s hrami zdarma
  • Za deset let nás navštívilo skoro 10 milionů lidí
  • Sledují nás po stovkách měsíčně také lidé v USA či Německu
  • Průměrný článek vidí asi 1.300 lidí
  • "Hot" článek až 5.000
  • Denně sedím u Administrace 1 až 8 hodin

Spolupráce

Zajímá vás s jakými studii jsme v kontaktu a komu jsme výrazně pomohli, aniž bychom o tom někdy mluvili? Dost často jsme byli v kontaktu s Ubisoftem, na Facebooku jsme se spřátelil dnes už s ex-vývojářem, který založil vlastní studio. V kontaktu jsme několikrát byli také s Techlandem či EA. 

Dost výrazně, alespoň po stránce marketingu jsme pomohli studiu Red Barrels (tvůrci Outlast). Osobně jsem vytvořil fanouškovskou stránku, kde jsem nasbíral desítky tisíc fanoušků, kteří však stránku považovali za oficiální. Několikrát mne šéf a zakladatel žádal o odkup stránky. K tomu ale nikdy nedošlo, stránku jsem studiu daroval a dnes má skoro 300 tisíc lidí. A i díky spolupráci s Red Barrels jsem byl první (kromě studia), kdo si vyzkoušel horor Outlast 2. Do dnes jsme kontaktu a máme slíbené další jejich hry v předstihu.

Admin(i)

Kdo na webu pracuje, kdo se stará o Administraci, grafiku, články, support, emaily či marketing? Vše si od roku 2011 dělám naprosto sám ( Jakub Hergesell ), ačkoliv netvrdím, že nikoho nepotřebuji, k lidem nemám takovou důvěru, abych někomu svěřil své virtuální "dítě". 

Budoucnost SPITE.cz

Jedeme zkrátka dál, náš "sponzor" Webgarden nám zajistil doménu a chod webu včetně serverů až do roku 2025, co bude pak je ve hvězdách. Rád bych časem viděl přechod na plynulejší a profesionálnější systém Administrace, mobilní verzi webu či funkční RSS nebo ještě lepší design a funkce.

Na závěř článku chci všem poděkovat za přízeň, za všechny vaše reakce zde na webu či Facebooku, za kazdý "like" na příspěvek či sdílení. Děláme to z lásky k hrám, nikoliv kvůli výdělku a tak to bude až do konce. Níže už se podívejte na některé naše designy, které jsem od roku 2011 použil. 

A na úplný závěr, někdy letos pro Vás nachystáme soutěž o konzoli PlayStation 5 ! O tom ale budeme včas informovat! Ještě jednou, děkuji všem! Jakub Hergesell, zakladatel serveru www.spite.cz.

Slavíme 10. narozeniny
Slavíme 10. narozeniny
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama