Série Tomb Raider slaví 25. narozeniny
i Zdroj: Spite.cz
Marvel's Avengers Novinka Série Tomb Raider slaví 25. narozeniny

Série Tomb Raider slaví 25. narozeniny

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

26. 10. 2021 10:23

Skvělá, stále velmi oblíbená a dlouhá série Tomb Raider právě slaví už 25. narozeniny. Square Enix chystá vydání speciální edice.

Reklama

V tuto dobu, přesně přes 25 lety vyšel vůbec první díl bohaté série Tomb Raider (1996), v tu dobu ještě na velmi populární konzole Sega, PlayStation 1 a nesměla chybět PC verze. Po velmi vydařeném vydání se hráči dočkali nového dílu každým rokem. Nicméně nároky se zvětšovaly a hned to bylo na časové ose znát. Po vydání pátého dílu s podtitulem Chronicles byl vývoj delší a protáhl se na minimálně tři roky.

Velká změna proběhla v roce 2013, kdy vyšel reboot série - o ten se postaralo talentované studio Crystal Dynamics. Už to nebyl ten Tomb Raider, na který byli hráči zvyklí, nicméně i tak si v recenzích vedl velmi dobře a i dnes patří mezi nejlepší hry. V roce 2015 vyšel Rise of the Tomb Raider, který však tolik ovací nepřinesl, to samé se dělo o tři roky později s dílem Shadow of the Tomb Raider.

Zapomenout nesmíme ani na zrušené hry, těch bylo hned několik, například zrovna před pár dny ukázalo vydavatelství Square Enix zrušený Tomb Raider: Ascension, který měl v roce 2013 změnit koncept. Hra měla být více hororová, Lara Croft měla bojovat proti demonům a monstrům a chybět neměla ani jízda na koni. Z toho však nakonec sešlo a studio připravilo zmíněný reboot (2013).

Aktuálně víme, že vzniká nový díl, jak je vývojově daleko ale nechce nikdo prozradit, prioritou pro Crystal Dynamics bylo akční Marvel's Avengers. Kromě nového dílu se pravděpodobně chystá edice 25th Anniversary, ta by mohla přinést poslední trilogii se vším všudy. Ani zde ale ještě nedošlo k pořádnému odhalení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama