Respawn: "LucasFilm chtěli Star Wars střílečku, my udělali Fallen Order"
i Zdroj: Spite.cz
Star Wars Jedi: Fallen Order Novinka Respawn: "LucasFilm chtěli Star Wars střílečku, my udělali Fallen Order"

Respawn: "LucasFilm chtěli Star Wars střílečku, my udělali Fallen Order"

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

11. 1. 2020 23:51

Respawn studio už nějakou dobu spolupracovalo s EA, tehdy na dvoudílném Titanfallu, EA pak nahodilo nabídku na odkup, s čímž Respawn souhlasilo.

Reklama

Respawn studio už nějakou dobu spolupracovalo s EA, tehdy na dvoudílném Titanfallu, EA pak nahodilo nabídku na odkup, s čímž Respawn souhlasilo. Na řadu přišla první hra pod křídly EA. Připravilo se několik konceptů ( mluví se až o 12 různých ). Nakonec to po velkém přemlouvání studia EA vyhrála adventura pro jednoho hráče bez multiplayerového zaměření a bez mirkotransakcí a lootboxů.

Respawn dostalo s vývojem zelenou, jenže, v tu chvíli se objevil LucasFilm, mateřská produkční společnost patřící pod Disney a nastal velký problém. LucasFilm dohlíží na značku Star Wars a tak jejich požadavkem bylo, aby Respawn připravil střílečku. 

Pokud by to tak bylo, vývoj by se zpozdil o další možná roky, Respawn měl totiž spousty práce za sebou a byl na ni hrdý, spojení hádanek, síly Jedi a nebo hardcore režimu bylo to jediné, na čem v tu chvíli velký tým pracoval a počítal stím. LucasFilm to nakonec povolilo, název "Jedi" se velmi chrání, takový se nakonec objevil i v samotném názvu hry. Star Wars Jedi: Fallen Order vyšlo na konci roku 2019 a v naší anketě skončila na zaslouženém 3. místě. Jde o nejrychleji prodávající se Star Wars hru vůbec.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama