Ředitel Activisionu chtěl, aby společnost koupil Facebook. Nakonec došlo na Microsoft
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Ředitel Activisionu chtěl, aby společnost koupil Facebook. Nakonec došlo na Microsoft

Ředitel Activisionu chtěl, aby společnost koupil Facebook. Nakonec došlo na Microsoft

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

19. 1. 2022 10:16

Na povrch se dostávají další informace ohledne akvizice Microsoftu. Activision k nim původně nechtěl.

Reklama

Od včerejšího odpoledne se prakticky neřeší nic jiného, než překvapivá a finančně obrovská akvizice Microsoftu. Ten koupil celou společnost Activision Blizzard za necelých 70 miliard dolarů a pod svá křídla tak získal tyto studia a herní značky.

A jak to bývá zvykem, jen pár hodin po takové zprávě, začínají vyplouvat další informace na povrch. 

Activision Blizzard neprožíval poslední roky příliš dobře, na společnost přibývala jedna kauza za druhou, mluvilo se o šikaně, několika znásilnění, nerespektování žen či příliš častému propouštění zaměstnanců a nepochopitelnému navyšování odměn pro vedení - i když se finančně absolutně nedařilo. Activision Blizzard tak byl pravděpodobně nějakou dobu na prodej a kontroverzní ředitel Bobby Kotick měl kontaktovat největší investiční společnosti ohledně možného odkoupení. 

Kontaktovat měl mimo jiné i giganta Facebook ( dnes společnost Meta ), ten však odmítl. V tu chvíli už měl ale zmerčeno Microsoft, který samozřejmě věděl o problémech v Activisionu a nabídl svoji nespecifikovanou částku. S tím Activision, konkrétně ředitel Bobby Kotick nesouhlasil a tak vše skončilo tím, že budou i nadále pouhými partnery. Nakonec se sám Bobby Kotick ozval šéfovi Xboxu, Philovi Spencerovi během Vánoc a vše se dalo do pohybu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama