Procesory AMD jdou ve stopách Intelu, mají velké bezpečnostní chyby
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Procesory AMD jdou ve stopách Intelu, mají velké bezpečnostní chyby

Procesory AMD jdou ve stopách Intelu, mají velké bezpečnostní chyby

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

17. 3. 2018 17:35

Začátkem letošního roku se řešil velký průser Intelu, jejich procesory měly velké bezpečnostní chyby. Téměř na identické chyby se nyní přišlo i u AMD, více v článku.

Reklama

Už začátkem ledna letošního roku se přišlo na velké bezpečnostní chyby, které měly nové až deset let staré procesory Intelu. Dost často se i na našich stránkách objevovaly oslavující zprávy typu, " Ještě, že mám Ryzen ", není co oslavovat, protože právě Ryzen a Epyc jsou těmi postiženými (mezi ty patří i mobilní Ryzen). Celkově jde až o 13 zjištěných chyb, největším paradoxem ale je fakt, že velkou bezpečnostní chybou trpí právě Zabezpečovací procesor a čipset. 

Na chyby přišla společnost CTS-Labs sídlící v Izraeli. A o jaké chyby vlastně jde? Hodně snadno se vám utočník může dostat do PC, ani ten nejlepší antivir nic nezjistí a hacker se vám může pohrabat v PC jak je libo, horší zpráva, napadnout vám mohou i konzole (ač nemají Ryzen) PlayStation 4 a Xbox One, které též vlastní jedny z chybných procesorů, hacker může zaútočit skrze W-Fi, to samé v případě mobilu. 

Na internetu též koluje informace, že společnost CTS-Labs nepatří mezi profesionály a vše si vymysleli s cílem zviditelnění se či poškozením společnosti AMD. Po dnešních zprávách a testech dalších společností to ale vypadá, že informace jsou pravdivé. Celou záležitost ještě budeme sledovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama