PREVIEW: Watch_Dogs
i Zdroj: Spite.cz
Novinka PREVIEW: Watch_Dogs

PREVIEW: Watch_Dogs

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

24. 2. 2013 16:37

Stává se poslední dobou hodně málo, že přijde hra, která překvapí 90% fanoušků. Tentokrát se o to postaral Ubisoft. Hned na konci konference představil Watch Dogs. Čtěte více o hře.

Reklama
Stává se poslední dobou hodně málo, že přijde hra, která překvapí 90% fanoušků. Tentokrát se o to postaral Ubisoft. Hned na konci konference představil Watch Dogs. Čtěte více o hře.

Ubisoft ohlásil ještě před začátkem E3 novou akční adventuru, které bude dostatečně akční, lehce z budoucnosti a bude to rozhodně jedna z her, která se bude líbit. Když vyšel první teaser ze hry, tak se nezdálo, že by to mělo být něco extra, lehce to mohlo připomínat Syndicate od EA, který vyšel přibližně před půl rokem. 
Když se ale blížil konec konference Ubisoftu, tak přišlo něco nevídaného. Lidé v publiku koukali s neuvěřením. Opravdu tohle, co Ubisoft Montreal zveřejnil má vyjít? No každopádně 12. minutový gameplay byl ozdobou E3 2012.

Novinka ve svém žánru...

Ať pátrám ve své paměti jak koliv hodně, nemůžu přijít na hru, která by se přirovnala Watch Dogs. Podobat se to může vážně jen Syndicate a možná i Matrixu. Ovšem Syndicate v žádném případě nenabídl například otevřený svět a Matrix je plný technologií a světů, které zatím jen tak asi nebudou. Každopádně Watch Dogs nabídne mnohem více a jak již bylo řečeno, je to original ve své kategorii a žánru. I když je hra nazívána jako "blízká budoucnost" nemá tak do "blízké" tak brzo. Ovládání všeho pomocí iPhonu (alespoň to vypadá jako iPhone) můžete hacknout vše kolem Vás. Hackování je základ celé hry, který Vám bude zachraňovat zadek v nejtěžších situacích a budete to rozhodně potřebovat.
.
.
Hackování hlavního hrdiny Aiden Pierce bude nutné skoro vždy a bude to hlavní prvek hry. Samozřejmě vše budeme mít předem předvolené a hackování bude velmi jednoduché. Stačí si najít v "iPhonu" přesně ten symbol, který chceme použít. Z gameplaye jasně můžeme vidět, že hacknout můžeme například mobilní síť nebo komunikace na silnici. Vše, co bude napojené na městský systém budeme moci ovládat přes mobilní telefon. Výrobce dále dodal, že půjde o velké město, které si budeme ovládat dle libosti, někdy nám může zachránit i zadek, to můžete také vidět v gameplay videu uplně na konci, kdy nás honí policejní jednotka a my si iPhonem zvedeneme most, který už policie nestačí vyject a přeskočit.
.
.

Vše v telefonu...

Náš telefon bude vlastně důležitější než střelná zbraň. Zatím nebyly zveřejněné žádné informace, každopádně jdou zajímavé kousky vyčíst z gameplaye. Jak se dostat do klubu, který chrání vyhazovač? Jednoduše, vytáhnete telefon a zavolíte možnost, díky které se vlastně dostanene dovnitř. To vše můžeme vidět ve videu. 
.

Boj a přestřelky...

.
Vždy než začneme bojovat budeme mít nejspíše navolené tlačítko pro "maskování". Ve videu uvidíte jak se hlavní hrdiny maskuje rouškou. Ve videu můžeme vidět zbraň především jako telefon, který vyřadí jakýkoliv elektronický provoz. Další zbraň jsme mohli vidět pěst nebo ruční obušek (teleskop). Konec videa obsahuje přestřelku pistolí a samopalem.

Prostředí, grafika, zvuk...

Grafické provedení vypadá opravdu skvěle. Zatím nejde vytknout jediná chyba nebo problém. Když se pozorně podíváme na chování světla při průsvitu stromem, jasně můžeme usoudit, že zde půjde o kvalitní prvek. Další s hezkách vizuálních věcí je například vítr. Hýbe opravdu všim, ať už je to plakát, listy, kouř z kanálu nebo různé městské doplňky. Jednoduše řečeno, snaha o realné prostředí se dokonale vydařila. Bouračka na konci také vypada celkem k světu a nesmíme zapomenout ani na konečný výbuch, který se taktéž vyvedl. Nakonec jsme mohli vidět krádež auta a útěk před policií. Zvuk jak můžete slyšet je vcelku dost povedený. Po výbuchu slyšíte jako pod vodou, píská Vám v uších. Křik a střelba se skvěle prolínají. Rozhodně kombinace velmi solidních zvuku, efektu, grafiky a animací pohybů dává hře plný počet v ratingu.
.
Jaký názor na hru máme my...
Hra je dle nás každopádně ozdobou E3. I když se ukázaly mnohem známější serie her jako Assassins, Need for Speed, Call of Duty nebo Medal of Honor, Watch Dogs jednoznačně zabodoval.
Konečně se dočkáme originální hry, která nabídne užasné možnosti v úžasně udělaném městě s perfektní grafickou a realistickou stránkou. No snad se více informací nebo nějakého videa dočkáme co nejdříve.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama