PREVIEW: Tomb Raider (2013)
i Zdroj: Spite.cz
ECHO Novinka PREVIEW: Tomb Raider (2013)

PREVIEW: Tomb Raider (2013)

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

19. 12. 2012 14:14

Tak i Lara Croft se dostala do našeho preview. O novém díle Tomb Raider už máme dostatečně informací, aby jsme Vám hru mohli představit. Víme jaký je děj, co všechno mladou Laru bude cestou čekat a jak se věci změnily od minulých dílů.

Reklama
Tak i Lara Croft se dostala do našeho preview. O novém díle Tomb Raider už máme dostatečně informací, aby jsme Vám hru mohli představit. Víme jaký je děj, co všechno mladou Laru bude cestou čekat a jak se věci změnily od minulých dílů.

PREVIEW: Tomb Raider (2013)

Vše začíná náhodně, žádné náhodné probuzení nebo jiné klasické začátky. Mladičká Lara se svou posátkou jedou po moři, kde náhle loď zklame, zkrátka z Lary a ostatních jsou nyní trosečníci. V tu chvíli samozřejmě ještě nevědí, co všechno je čeká a že to bude opravdu peklo. 

Lara není hrdinkou hned ze začátku, k všemu přijde postupem po fiktivním ostrově, který leží poblíž Japonska. Hra je tvořena s dnešními zbraněmi a zkrátka vše odpovídá realitě. Vše co jste viděli v minulých dílech zapomeňte, Lara až zde totiž začíná svoje hrdinské činy. Naučí se krytí, šplhání po skalách, zabíjení tak, aby nikdo nevěděl.
I když se sama zachránit může, nedá jí to a začíná prozkoumávat ostrov. Všechny skulinky, jeskyně a propadliny prozkoumá a samozřejmě najde nějaké super věcičky. Cesta po ostrově ale nebude vůbec jednoduchá, cestou Vás čekají hádanky podobné puzzlím nebo desítky nepřátel, vyjímkou není zvěř, která se svámi párat nebude.
PREVIEW: Tomb Raider (2013)

Lara nebude zabiják hned od začátku. Bude začínat hezky pomalu. První hodiny jsou vlastně o učení, kdy zabijete svou první zvěřinu, aby jste měli vůbec něco k snědku. Zvěř budeme muset zabíjet i kvůli problémům, které nám cestou budou dělat. Lara z toho samozřejmě bude vyděšena, o to hůř, když zabije prvního člověka, samozřejmě v obraně. Tím se pomalu, ale jistě dostáváme do děje hry. 

Lara samozřejmě nebude hned od začátku profesionální zabiják, i když se to ve hře dost jasně a zřetelně změní. Schválně si při hraní všimněte, jak je naše hrdina ze začátku vylekaná a v průběhu hry už otrkaná a ví moc dobře, co jí čeká a musí udělat. To jak pasáže proběhnete je jen na Vás, pokud se rozhodnete použít stealth, který samozřejmě doporučujeme, je to jen na Vás. Ti, kteří radši styl rambo, není problém. Je na hráči, jak svůj příběh dokončí, nebudete nuceni použít tuhle zbraň, nebo tuhle. To samé přechod mezi lokalitmi atd.
Naše schopnosti se budou zlepšovat. Pomůže tomu hlavně tábor, kde budeme utáboření. Tam Lara odpočívá a plní síly.Vždy v táboře můžeme přidat schopnosti tak jak to známe z jiných her. Přesnější míření, větší výdrž při běhu a mnoho dalších.
.
PREVIEW: Tomb Raider (2013)

Celá serie je především o dobrodružství, nalézání různých předmětů, pokladů nebo zbraní. Pro tyto věci potřebujeme ostatně jako vždy inventář. Zde je změna od minulých vydání. Ostrov bude mít rozlehlé lokality, které budeme moci celé projít a hledat záhady ostrova. Narazit budeme moci i tajné dvěře, které se otevřou až po rozlušetění kodů nebo tajenek.

Vždy byl Tomb Raider spíše tunelovka, předem napsaná cesta, kterou musíme za každou cenu přejít. Roky jsou dál, hry jsou vymakanější a proto i nejnovější díl má další super novinku. Místa, které navšítívme například ze začátku hry, budeme moct kdykoliv navštívit zpět. 
Informace, které zatím postrádáme jsou o chrámech a tajných halách. Určitě si vzpomínáte, na různé páky, víka nebo mnoho klíčů k mnoha dveřím. Snad výrobce stále tají několik zajímavých informací a nakonec je ve hře najdem, přece jen tato sekce do Tomb Raider patří. Co bylo ovšem bohužel potvrzeno je, že už nebudeme plnit mise pod vodou. Tyto mise byly jedny z nejoblíbenějších vůbec, no bohužel jsou passe. Co se týče uzdravování a léčby - že čekáte opět lékárničky jako dříve? Nene, bohužel, zdraví Lary se nyní bude doplňovat automaticky. 
Boj nyní už nebude pouze samopali a oblíbené dualky lary, přidán byl boj z blízka, stealth a možnosti krytí, kde vlastně můžete počkat až nepřátelům dojdou náboje - jak hloupé. Všechny tyto nově nahrazené možnosti, byly změněny od neoblíbených a zastaralých střílení, kde Laře automaticky stříleli pistole na nepřátele. Nebo si vzpomeňte na akrobacii, kterou Lara přímo před očima nepřátel zkoušela. To je nyní minulostí. Připomínat může tak jednu z TOP her na Playstation Uncharted, kde přesně tento styl byl použit.
Blížíme se ke konci našeho rychlého Preview článku a ještě Vám ke konci povíme, že hra rozhodně bude zařazena mezi TOP hry roku 2013. Vychází  5. března a pevně věříme, že nás tento díl nezklame.
.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama