PREVIEW: Survarium
i Zdroj: Spite.cz
Survarium Novinka PREVIEW: Survarium

PREVIEW: Survarium

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

27. 12. 2012 08:12

Zmodernizovaný, vylepšený a udělaný do pokračování STALKERA v novém názvu Survarium. Protože nemohl být Stalker 2, rozhodli se vývojáři udělat Survarium, který by nám měl nabídnout vše, na co jsme zvyklí  a ještě mnohem více.

Reklama

Survarium, hra, která vznikla díky STALKERU. Když si hráči a fanoušci Stalker hry chtěli vydupat další díl, výrobce a vývojáři byli pro, bohužel né majitel značky S.T.A.L.K.E.R. Ten bohužel druhý díl nechtěl a tak se tedy celé studio rozhodlo postavit stalkera na jiném názvu - Survarium. Půjde samozřejmě opět o post-apokalyptický svět.

Studio Survarium tvoří hned jako 3 různé žánry. FPS je jasné, obsashuje také RPG, což je možná ještě lepší. Co tomu dává ale pořádnou šťávu je MMO. Ano, Survarium opravdu bude MMO. Co možná potěší každého je, že by titul měl vyjít zcela zdarma, no dobře víte, co znamená zcela zdarma.

PREVIEW: Survarium
PREVIEW: Survarium

O tom, do jaké míry má být hra zdarma zatím řeč nebyla. To je teď vedlejší. Hlavní je příběh, ten se odehrává v roce 2026, tedy v budoucnosti, kde je náš svět doslova před vymřením a my se musíme postarat sami o sebe, zkrátka zde vládne anarchie - musíme přežít! Protože byla ve světě špatná ekonomika a ekologie, svět se začal bortit a zákony šly stranou. To samé s přírodou a okolím. 

Města jsou rozbitá, okna vymlácená, vše zarostlé trávou - zkrátka vše na zhroucení. Některé průchody nám bude stěžovat rostlina, ano, řekneme si tak jí zapálíme. To je ovšem to nejhorší, co můžete udělat, rostlina s ohněm začíná mutovat a zvětšovat se. Tudy cesta nevede. Po nějaké době přišel doktor na vir, který rostlinu zabije a město dá dohromady. Vše se zdálo jako vyřešený problém. Dokud nepřišel onen osudný mrak, který města totálně dodělal. Lidé začali mutovat, 9 / 10 občanů zemřeli nebo zmutovali - nic dobrého pro přeživší, mezi kterými samozřejmě jsme.

Hra se v jedné chvíli podobá I Am Alive. I zde je svět v koncích a potkáte občany, kteří si dobře střeží co mají. Pokud se k nim tedy přiblížíte, můžete mít velké problémy. Zabijou Vás i pro kousek jídla nebo zbraň či náboje. Najít můžeme ale i spojence, kteří se naopak rozdělí nebo pomohou. Nesmíme zapomenout, že auto je nám k ničemu, elektřina nejde a veškeré zákony jdou stranou.

PREVIEW: Survarium

Videa ukazují, že atmosféra, lokality a prvky opravdu zůstali z milovaného Stalkera. Otevřený svět nabídne samozřejmě neudržované prostředí, takže vše je zarosté. Mapa bude obsahovat lesy a velká křoví s různými bunkry a skrýši. Některé budovy jsou na pokraji svých sil a proto je třeba si dávat pozor, kam šlapeme, jeden krok se může stát osudným.

Zdali zůstane vše z původního Stalkera, jako jsou tajné skrýše s top výbavami je záhadou zatím. Takové skrýše nebo budovy můžou obsahovat peníze, které budou fakt důležité pro nákup zbraní, jídla, nábojů a vlastně všeho, jen aby jsme přežili. K nakupování nebude stačit plná peněženka, budete muset přesvědčit obchodníka, že se Vám dá věřit a tak můžeme očekávat úkoly přímo pro obchodníky. Ti nás podle všeho někam vyšlou, přines tohle a udělej tohle, dám ti za to zbraň. 

Stejně jako dnes většina her obsahuje strom dovedností. Co v něm bude snad není třeba nějak přestavovat. Po nějakém čase se Vám zpřístupní například přesnější míření, rychlejší dobíjení, více zdraví, více učinné lékarničky a další. 

PREVIEW: Survarium

Když už je hra online, dostane i multiplayer, který dnes nechybí snad v žádné hře. Ten bude obsahovat několik modů, klasický Deathmatch, Free for All nebo dva týmy, které budou muset různě po mapě sehnat věci, které jim pomůžou přežít výše zmiňovanou bouři smrti. Kdo první postaví to, co mu server nakáže, vyhrál. Pokud ani jedne ým nestihne postavit to, co má, oba prohrají. Co bude zde těžší? Váš protihráč Vám může ukrást důležitou součást ze základny. Multiplayer bude mít více módů. U hry bude ale důležitý hlavně single.

Co ale většina lidí hraje nejradši je Free play, který i Survarium nabídne. Otevře se Vám svět, kde si budete moct dělat co chcete. Samozřejmě po Vás můžou jít lidé přes multiplayer nebo zaběhlé hladové psi. Vy buď můžete zkoumat, co svět nabízí, hledat artefakty, zbraně, pomáhat lidem kolem nebo proti nim naopak útočit. Musíte jen jedno - přežít.

CO SI O TOM MYSLÍME

Hra vypadá slibně, co nám STALKER nemohl nabídnout, nám dá Survarium. Těšíme se na vše, co se zde psalo. Zkrátka hry s PA světem jsou poslední dobou v módě a Survarium se zdá být zatím na dobré cestě. Sna to nezkazí jedna důležitá věc - Free to play.

.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama