PREVIEW: Miasmata
i Zdroj: Spite.cz
Novinka PREVIEW: Miasmata

PREVIEW: Miasmata

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

19. 12. 2012 13:09

Miasmata, určitě jste o této hře nikdo nikdy neslyšel. Není divu, je zcela nová a vidět ji můžete pouze zatím jen v Steam GreeLightu. Dnes si o hře povíme více, máme videa a screeny.

Reklama
Miasmata, určitě jste o této hře nikdo nikdy neslyšel. Není divu, je zcela nová a vidět ji můžete pouze zatím jen v Steam GreeLightu. Dnes si o hře povíme více, máme videa a screeny.

» Miasmata vyjde pouze na pltaformu PC.

Hra je zařazena do kategorie Akční adventura z pohledu první osoby. (FPS) Hru vydává nezavislá společnost vyvinuta bratry Joem a Bobem Johnovi.

Celý děj začíná na ostrově Eden. Vy jste vědec a jdete najít lék. Ostrov už obydlen není, ovšem zůstali tam věci, které tam nechali původní obyvatelé. Do dnes se tam najdou zajímavé a užitečné věcičky.

Ostrov Eden se nyní stává vaším domovem a základna pro výrobu léku je právě tam. Jsou tam i další kolegové, ovšem po nějaké době zjistíte, že tam něco nehraje. 
Cílem hry je udělat takový způsob hraní, který bude pouze na Vás. Hra Vás nebude hnát dopředu, použijete vlastní tempo a cestou po ostrově budete potkávat a objevovat zajímavé věci - objevujte - přežijte.
PREVIEW: Miasmata

Během zkoumání, objevování a procházení se lesy a celým ostrovem na nás také čeká samozřejmě nebezpečí. Je tím zvěř. Každopádně pokud budete opatrní, budete dobře poslouchat, zvěř uslyšíte a můžete si ji krásně vyhnout obloukem - pokud o Vás vědět bude, nemusíte skočit dobře.

Jako vědec, který jde zkoumat má s sebou samozřejmě také mikroskop a další pomůcky pro vytvoření léku proti moru. Ostrov vlastní několik druhů hub a roslin z kterých podle příručky, kterou také nesete s sebou vždy zjistíte, co z dané rostliny zle udělat a vyrobit. 
Čím větší kus urazíte, tím bude mapa na Vaší mapě větší. Je dobré si co nejdříve otřevřít mapu a vidět tak hranice ostrova Eden. Klíčem hry je průzkum, jak jsme již psali, najdete zde rostliny a další, chybět nebudou opuštěné chatky nebo velké zříceniny nebo sochy s památky. Vše se doporučuje prozkoumat.
.

Hra poběží na zcela novém engine volající se MILO engine. Vytvořil ho jeden z bratrů této nezavislé společnosti IonFx. Engine obsahuje velmi dobře udělanou vodu a její odraz, taktéž sluneční paprsky včetně realného chování počasí a změny stínu v prostředí Edenu. Má jednu z nejlepších možností dnešních simulací.

Ostrov Eden nabízí krásný pohled na lesy, potoky, moře, mechy a lístí, hnijící stromy a pařezy. Celé je to pokryté zelení, která dělá z ostrova zajímavou procházku za dobrodružstvím. 
Co se týče umělé inteligence, hra je na tom velmi dobře. Zvěř, neboli tvor, který Vás zahlédne po Vás půjde když budete vidět, když Vás zaslechne nebo jste blízko a ucítí Vás. Výrobce doporučuje obejít ho z větší vzdálenosti potichu a přikrčeně.
.
Ve hře bude dost možností. Seberete houbu, hned si zjistíte o jakou jde, můžete si utrhnout suchou trávu, kterou si zapálite, dále si můžete sebrat kusy dřeva a udělat oheň. Hra zkrátka nabízí vše pro průzkum a důležité přežití. 
Přesný datum vydání zatím stále není stanoven, každopádně podle officiální zprávy bratrů Johnovích hra vyjde ještě letos, což by vlastně nebylo vůbec špatné. Hra má už našlápnuto i do Steam klientu, ovšem nejdříve se musí dostat přes  GREENLIGHT .
.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama