PREVIEW: I am Alive
i Zdroj: Spite.cz
Novinka PREVIEW: I am Alive

PREVIEW: I am Alive

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

24. 8. 2012 09:40

Hra I Am Alive. Byla představena již v roce 2008, do té doby jako by se po ni slehla zem. Co se stalo? Že by výrobce přestal pracovat? To se neví a ti, kteří už naštvaně mysleli, že titul I Am Alive nevyjde, jsou naomylu. Podle prvních informací vyjde již tento rok.

Reklama
Hra I Am Alive. Byla představena již v roce 2008, do té doby jako by se po ni slehla zem. Co se stalo? Že by výrobce přestal pracovat? To se neví a ti, kteří už naštvaně mysleli, že titul I Am Alive nevyjde, jsou naomylu. Podle prvních informací vyjde již tento rok.

Jak jsem již napsal v úvodu, hra byla představena Ubisoftem už v roce 2008 na E3. Od té doby se informace ale zastavily a už se dále nic neřešilo, tedy alepson ne veřejně. Ubisoft právě podalo informaci, že by I Am Alive mohl vyjít ještě tento rok.
Poslední dobou se střetáváme celkem často s hrami, které mají zničené prostředí, at´ už jsou to města nebo někde v přírodě. Ale i tak má Alive originální přístup a děj. Po velkém zemětřesení v městě Chicago se ocitne hlavní hrdina někde ve městě a po probrání se z toho všeho je zděšen. První co ho samozřejmě napadne je rodina. Jeho manželka a dcera jsou někde ve městě pod spadlími troskami a vy je musíte najít.
První informace v roce 2008 jasně hovořily o tom, že hlavní postava, tedy vy budete úředník - Adam Collins. Po ani ne velkých změnách byla zmeněna postava za neznámého. Nemáte jméno ani vlastně nevíte nic o sobě, (třeba se to dozvíme ve hře).
PREVIEW: I am Alive
Vaše cesta začíná, v batohu máte baterku, kameru a baterie. Samozřejmě jste nepřežili sami a to bude jasně vidět. Většině lidí jde hlavně o to, aby se dostali do bezpečí a ukryli se nebo ošetřili. Ve hře ale poznáte i takové, kteří jsou drzí, chtějí Vás obrat o to co máte a vy se samozřejmě musíte bránit - jak? Postupem času objevíte pár zbraní, jako je například pistole (bez nábojů), nože a další. Dejte si pozor na větší skupinky lidí, to jsou právě jedni z těch, kterým jde pouze o to špatné - škodit. V některých případech bude stačit vytáhnout svůj revolver na toho nejvíce ozbrojeného nebo namakaného. Taky se může stát, že s nimi to nic neudělá a tak boj začíná. Herní magazíny doporučují, aby jste vždy jako první šli do toho nejvíce ozbrojeného, je potom větší šance, že se ostatní členové skupiny vzdají nebo utečou.
Cesta k Vaší rodině nebude vůbec jednoduchá, čekají Vás sotva držící podlahy v domech nebo plameny z katastrofy. I cesta, která se zdá tak jednoduchá, se na prokraji sil, které Vám bude signalozivat jeden z ukazatelů může ukázat jako hodně špatná a vy budete muset rychle zpět dolů nebo v rychlosti vymyslet jinou cestu. Trosky domů a budov budou skrývat zraněné lidi, je na Vás zda jim pomůžete. Podat jim budete moct vodu, energetickou tyčinku a další. Však s pomocí to nepřehánějte, myslete také na sebe a svoji náročnou cestu k rodině. Určitě na každém rohu nenarazíte na sílu doplnující jídlo či vodu.
PREVIEW: I am Alive
Hra určitě není stavěna na nějaké velké přestřelky. Občané, kteří chtějí dělat problémy, nebo je na první pohled vidět, že nejsou přátelští je lepší obejít bez jakého koliv upozornění na sebe. Nejlépe udělate, když skupinku lidí budete sledovat a počkáte si kam jdou a kam koukají, můžou Vám totiž udělat nemalé problémy. Cestou narazíte na pár zbraní, je to nůž, pistole a luk. Munice do těchto zbraní jsou však velmi omezené a je lepší je použít opravdu až když vidíte, že neni šance jinak. V bojích se snažte použít především nůž. 
V roce 2008 hra byla psána pro všechny hlavní herní prostředky. Tedy XBOX, PS3 a PC. Nyní jen pár stránek píše o tom, že by hra měla vyjít i na PC. A to hlavně z důvodu, že jej Ubisoft nebude prodávat jako krabicovou, ale pouze digitální. Xbox Live a PlayStation Network. Je však možnost, že by se ukázala na Steamu. Ubisoft při vzniku I Am Alive prohlásil, že půjde o nejlepší vydanou hru od Ubi. To se však za ty léta změnilo a nyní ji tituluje jako jednu z horších. I Am Alive má vyjít již tento rok, přesný datum není znám. Vypadá to na poslední týden v prosinci.
PREVIEW: I am Alive
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama