PREVIEW: Anna
i Zdroj: Spite.cz
Novinka PREVIEW: Anna

PREVIEW: Anna

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

12. 7. 2012 07:27

První český preview! Nahlédneme na horor Anna, který se nechal inspirovat vesničkou v severní Itálii. Povíme si něco o ději, co nás ve hře vlastně čeká a ukážeme si 20 minut ze hry.

Reklama
První český preview! Nahlédneme na horor Anna, který se nechal inspirovat vesničkou v severní Itálii. Povíme si něco o ději, co nás ve hře vlastně čeká a ukážeme si 20 minut ze hry.

Horor Anna může připomínat horor Amnesia. Pracuje na stejném principu, jak postupu vpřed, hledání věcí nebo ozvučených místností. Každopádně teď se bavíme o hororu Anna, který vytváří nezavislá společnost Dreampainters za cenu od 7€. Bohužel ji neseženete na Steamu, nebo to tak zatím vypadá.
Začátek hry nijak horor nepřipomene, je to spíš jak klid před bouří, slyšíte šum nedaleké řeky a blížíte se k hlavnímu dění. Dostanete nějaké ty hádanky, které je třeba vyřešit, tam Anna pocítí první strach a divné zvuky, vlastně se spojí s duchy. Vše to začíná v první budově. Po vstupu do hlavního baráčku zjistíte, že se něco děje, rozsvítí se svíčky, vzadu v místonosti je v temnotě pracovní stůl. Pozor si budete muset dávat také na zvuky, nebuďte přiliš hlasití, může Vám to způsobit nemalé problémy i v řešení úkolů.
Pro vyřešení hádanky nebo úkolu nebude třeba jen přemýšlet, budete také muset stěhovat nábytek, nikdy nevíte, co se skrývá právě za starou zaprášenou skříní. Stěhování a přemisťování objektů bude hlavní součástí celé hry. Pozor si dejte také na zdi, někdy i tam je důležitý bod jak postupovat dále. 

Některé věci jsou více důležité, než si můžete myslet, takhle pověšená maska na zdi možná nic neznamená, nebo si to alepsoň budete myslet, ovšem zdání klame, seberte ji a uvidíte co se bude dít. 

Co se týče grafické stránky, tak hra není až tak úžasná, ovšem dokonale simuluje vesničku z pohledu první osoby. Věci se ovládají a pohybují myší, pokud s věcí lze hnout, zobrazí se Vám ruka na místo kurzoru. Co samozřejmě nebude chybět je inverntář na klíče a další důležité věci. Výrobce DreamPainters se soustředili především na vzhled a zvuk ve hře. Některé kousky ve hře s Vámi možná něco udělají, pěkné strašidelné zvuky jsou a budou celou hru. Čeho se ovšem bojím je, že nám do toho dají počas hraní nějaký soundtrack, který pocit strachu zcela zkazí.
Hra podle všeho nevyjde na Steamu, jak jsme všichni zvyklí, objedat zle na officiálním blogu hry. Cena hry je přibližně 7€, což za tak dobře vypadající hru není tak špatné. Anna vychází 13.7. 2012 pouze na PC. Teď neváhejte a podívejte se na 15 minut ze hry.
.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama