Pozor na zmatek: Vznikají dvě postapokalyptické hry pod názvem Ashfall. Každá ale od někoho jiného
i Zdroj: Spite.cz
Ashfall (Liithos) Novinka Pozor na zmatek: Vznikají dvě postapokalyptické hry pod názvem Ashfall. Každá ale od někoho jiného

Pozor na zmatek: Vznikají dvě postapokalyptické hry pod názvem Ashfall. Každá ale od někoho jiného

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

20. 9. 2022 07:59

Čínská společnost NetEase pravděpodobně okopírovala název i obsah původní hry Ashfall, vznikají tak dvě "totožné" hry.

Reklama

Během nedavného veletrhu Tokyo Game Show 2022 došlo na představení hry Ashfall, tu zde ukázalo čínské vydavatelství NetEase. Jak ve videu můžeme vidět, jde o postapokalyptické RPG, nicméně jak se nyní ukázalo, nemá vůbec nic společného s postapokalyptickým RPG Ashfall od studia Liithos, které hru oznámilo před zhruba dvěma měsíci. 

Ashfall od Liithos

Zbrusu nové studio Liithos oznámilo svoji debutovou hru v červnu letošního roku, a jelikož jde o ex-tvůrce parádních her jako Days Gone, Uncharted nebo The Last of Us, očekávání jsou velká. Studio oznámilo, že chystá pravou next-gen hru s prvotřídním příběhem a otevřeným světěm. Nicméně k odhalení hry nedodali žádný trailer ani in-game záběry.  

Ashfall od NetEase

A právě toho, že jde o očekávanou hru takhle profesionálních lidí pravděpodobně využila čínská společnost NetEase se kterou Liithos chtěli v rámci hry Ashfall spolupracovat, NetEase ale nemělo zájem. A tak se NetEase rozhodlo vytvořit si vlastní Ashfall, nicméně nepůjde o příběhové RPG pro jednoho hráče, ale o MMORPG.

Bude velmi zajímavé sledovat, jak nová kauza bude pokračovat, jak se totiž ukázalo, práva na značku Ashfall, společnost NetEase teprve podala. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama