Poslední kolo rozhodne o postupujících do boje o 2 500 000 Kč
i Zdroj: Spite.cz
Counter-Strike: Global Offensive Novinka Poslední kolo rozhodne o postupujících do boje o 2 500 000 Kč

Poslední kolo rozhodne o postupujících do boje o 2 500 000 Kč

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

29. 5. 2020 10:22

Bude se hrát o pořádný balík! Vše bude možné sledovat prostřednictvím streamu.

Reklama

V březnu spustil Deník Sport ve spolupráci se Sazkou a herní agenturou Grunex největší česko-slovenskou ligu v elektronickém sportu. Počítačoví hráči si v ní za první sezonu rozdělí celkem 2,5 milionu korun. Liga se hraje ve dvou populárních titulech, jde o střílečku Counter-Strike: Global Offensive a MOBA hru Dota 2.

Týmy odehrály v obou herních titulech již 6 kol základní části a nyní je čeká důležité poslední kolo! V tom se týmy v horní části tabulky utkají o prvenství a lepší postavení v blížícím se play-off. Naopak týmy ze samotného konce tabulky budou bojovat o udržení v lize a s tím samozřejmě šanci zahrát si Sazka eLEAGUE i na podzim.

Liga se skládá z osmi týmů v obou hrách a sezona je rozdělena do dvou částí – jarní a podzimní, přičemž každá vyvrcholí v samostatném play-off. Konkrétně play-off jarní části je velmi aktuálním tématem.

Do ligy vyslal svůj esportový klub, mimo jiné, také fotbalový reprezentant a hráč italské Sampdorie Jakub Jankto. Jeho svěřenci se mu v obou herních titulech za důvěru odměnili postupem do play-off. Janktův tým Sampi však není jediným profesionálním klubem v lize. Těch začalo v posledních měsících přibývat a na scéně se objevil Team Brute, Sinners nebo Enterprise, kteří doplnili již dlouhodobě působící eSubu. V lize bojuje také mezinárodní sestava týmu RAMS složená z talentovaných hráčů severských států, jednoho Litevce a dvou Čechů.

Poslední kolo rozhodne o postupujících do boje o 2 500 000 Kč

Play-off jarní části klepe na dveře

Nejlepších 6 týmů ze základní části naskočí do vyřazovacích bojů o víkendech 13.-14. června a 20.-21. června. Kluby, které skončily na prvním a druhém místě budou nasazeny rovnou do semifinále. Zbývající čtveřice bude muset nejprve projít skrze čtvrtfinále.

Živé vysílání všech ligových zápasů

Fanoušci elektronického sportu nepřijdou ani o jediný zápas Sazka eLEAGUE. Veškeré dění lze sledovat online na facebooku Sazka eLEAGUE nebo na oficiální twitch kanále ligy a to včetně velkého Grand Finále druhého splitu, které se uskuteční na herním veletrhu For Games 15. až 18. října.

Do podzimní části se můžete stále kvalifikovat

V průběhu základní části hlavní ligy probíhá v obou hrách také otevřený žebříček Sazka eLEAGUE Open. Ten je otevřen každému, kdo se do něj dobrovolně přihlásí. Registrace je jednoduchá, stačí se přihlásit do jednoho ze středečních turnajů s názvem Sazka eLEAGUE Open a jste automaticky zařazeni do žebříčku. Pokud se vašemu týmu podaří umístit se mezi prvními dvěma, čeká vás barážový zápas o postup do hlavní ligy SAZKA eLEAGUE.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama