PlayStation 5 má údajně velké problémy s přehříváním
i Zdroj: Spite.cz
Novinka PlayStation 5 má údajně velké problémy s přehříváním

PlayStation 5 má údajně velké problémy s přehříváním

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

6. 4. 2020 11:59

Konzole další generace se aktuálně stále testují.

Reklama

Konzole další generace se aktuálně stále testují, nicméně finální hardware by měl být jistý. Jak Sony, tak Microsoft před zhruba týdnem odhalily specifikace konzol a my je mohli konečně porovnat - výkonově. Vysokoý výkon je samozřejmě prioritou, nicméně pozor si obě společnosti musejí dát na přehřívají konzole, což by mohlo mít dopad na životnost, vysoké počty reklamací a ve výsledky i nízké prodeje. 

V minulosti měly problémy s přehříváním především hráči s konzolí Xbox 360, Microsoft však XBOX ONE vylepšil a problémů se zbavil. To už nemůžeme říct o Sony, která řeší problémy s přehříváním konzole PlayStation 4 prakticky od začátku (od roku 2013), což sám přiznal architekt konzole Mark Cerny během nudného představení PS5.

Nyní se objevila zpráva od anonyma na Redditu, která tvrdí, že Sony bojuje s přehříváním konzole PlayStation 5 od začátku, co vytvořila dev-kit verze konzolí. Údajně má jít o špatně složený hardware a špatné chlazení. Sony mělo přemýšlet o re-designu nové konzole a v plánech byla podobná "bedna", jakou představil Microsoft u svého XBOX Series X. Sony tak chtělo přijít s něčím jiným. Původně zpráva od anonyma se rozšířila po internetu a sdílely ji velké zahraniční magazíny, což mohlo lehce poškodit Sony.

Kde je pravda? A opravdu se konzole přehřívá?

Respektovaný novinář Jason Schreirer z Kotaku přišel s informací, že jde absolutně o vymyšlené zprávy, které mají pravděpodobně poškodit Sony. Dev-kity, které se aktuálně nacházejí u největších vývojářů světa nemají mít problémy s přehříváním, uvedl.

Kde je pravda, se dozvíme asi až po vydání, teprve pak se ukáže, jak Sony a Microsoft vyřešily chlazení konzolí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama