Může čínský koronavirus ohrozit vydání next-gen konzol?
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Může čínský koronavirus ohrozit vydání next-gen konzol?

Může čínský koronavirus ohrozit vydání next-gen konzol?

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

10. 2. 2020 10:31

Nový koronavirus označený jako 2019-nCoV se stále šíří a to především v Číně, kde na vir podlehlo už stovky lidí a stále se nenašel takový lék, který by dokázal nemoc vyléčit. To může znamenat problémy hned v několika ohledech, tentokrát nás však zajímá blížící se vydání next-gen konzolí, které jsou v drtivé většině vyrobené právě v Číně.

Reklama

Nový koronavirus označený jako 2019-nCoV se stále šíří a to především v Číně, kde na vir podlehlo už stovky lidí a stále se nenašel ten pravý lék, který by dokázal nemoc vyléčit. To může znamenat problémy hned v několika ohledech, tentokrát nás však zajímá blížící se vydání next-gen konzolí, které jsou v drtivé většině vyrobené právě v Číně.

Může koronavirus znamenat odložení konzol PlayStation 5 a XBOX Series X? Může, ale celkové vydání snad nikoliv. Respektovaný analytik Michael Pachter se domnívá, že koronavirus by neměl narušit vydání ani jedné z konzol. Podle něj totiž začne masová výroba PS5 a XBOXu až během června, což jsou dlouhé 4 měsíce a v tu dobu by už situace v číně mohla být jiná. Jsou tu i další možnosti, pokud se v nejbližší době nezačne situace lepšit, může Sony i Microsoft přesunout výrobu do jiných zemí, mluví se hlavně o Vietnamu a Tchaj-Wanu.

Pokud by se měly konzole přeci jen odložit, budou nás Sony i Microsoft v čas informovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama