Mesut Ozil byl odstraněn z PES 2020
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Mesut Ozil byl odstraněn z PES 2020

Mesut Ozil byl odstraněn z PES 2020

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

20. 12. 2019 14:40

Čína je týden co týden stále více vyhrocenější a každé veřejné soucítění s běžnými lidmi Čína odsuzuje a klidně může jít o profesionální hráče videoher nebo velké fotbalové hvězdy. Své by o tom mohl říkat Blitzchung, prosifesionální hráč Hearthstone, který se v přímém přenosu zastal čínského lidu - Blizzard společně s Čínou hráče zabanovaly a dostal zákaz hrát i veškeré turnaje.

Reklama

Čína je týden co týden stále více vyhrocenější a každé veřejné soucítění s běžnými lidmi Čína odsuzuje a klidně může jít o profesionální hráče videoher nebo velké fotbalové hvězdy. Své by o tom mohl říkat Blitzchung, prosifesionální hráč Hearthstone, který se v přímém přenosu zastal čínského lidu - Blizzard společně s Čínou hráče zabanovaly a dostal zákaz hrát i veškeré turnaje.

Nyní se dostalo i na Německého hráče Mesuta Ozila, který aktuálně působí v londýsnkém Arsenalu. Ten je v posledních měsících spojován spíše se svými názory na politiku, než dobrými výsledky (již se pravděpodobně domlouvá přestup do Fenerbachče). Konami ve spolupráci s NetEase hráče odstranilo z čínské verze PES 2020, proč? Mesut Ozil se opět vyjádřil k politice, tentokrát kritizoval přístup k ujgurské menšině na území Číny.

Mesut Ozil a jeho vyjádření:

„Zapalují korány, zavírají mešity, zavírají školy. Zabíjejí duchovní.

Muži jsou zavíráni do táborů a ženy jsou nuceny brát si Čínany,"

Čína tento fakt samozřejmě nepřizná a jedná, hráče ne jen, že odstranili ze všech verzí PES 2020 v Číně, na čínském území se dokonce neodvysílal poslední zápas Arsenalu, právě kvůli Ozilovi. 

Na Ozilovu zprávu brzy reagovala společnost NetEase:

„Tento komentář ranil city čínských fanoušků a znesvětil sportovního ducha lásky a míru.

Nerozumíme tomu, ale nebudeme to akceptovat ani odpouštět.“

Že Čína odstranila Ozila bylo překvapením, Arsenal je jeden z mála týmů, který má oficiální partnerství právě s Konami a jejich PES 2020.

Zdroj: iDNES
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama