MAFIA slaví 20. narozeniny
i Zdroj: Spite.cz
Novinka MAFIA slaví 20. narozeniny

MAFIA slaví 20. narozeniny

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

30. 8. 2022 08:59

Legendární česká hra MAFIA slaví už 20. narozeniny. 2K navíc potvrdilo vývoj nového dílu série Mafia.

Reklama

Česká legendární hra  Mafia: The City of Lost Heaven oslavila už 20. narozeniny. První, a zároveň nejúspěšnější díl celé série, tak by se o jedničce dalo mluvit a pravděpodobně nadále bude. Ovšem musíme připomenout, že špatně si nevedla ani dvojka z roku 2010, která ještě též dostala český, perfektní dabing i konečná hodnocení v recenzích.

Horší už to pak bylo s Mafia 3, dostala nového protagonistu a spousty dalších, nových postav. A bohužel už nešlo o tu Mafii, kterou jsme v čechách milovali, zaslouženě si tak vykoledovala pouhých 6.6 / 10, což se dá označit jako "propadající". 

Jméno série MAFIA pak pravděpodobně zachránil parádní remake prvního dílu, ten vyšel v roce 2020 v definitivní edici a v konečných recenzích si vysloužil skvělých 8 / 10. 

 

Jaká je budoucnost série?

Již v květnu letošního roku přišel zahraniční magazín Kotaku s informací, že pod 2K odstartovaly práce na novém projektu "Nero", což je údajně nový díl série Mafia, ovšem nemělo by jít o pokračování, nýbrž o pre-quel, který nás pošle do doby ještě před prvním dílem. Jet by navíc měl na parádním Unreal Engine 5.

Nový díl nyní oficiálně potvrdilo 2K na Twitteru. Ovšem bez dalších informací. A na úplný závěr, v rámci oslav 20. narozenin Mafia, bude vydavatelství 2K na Steamu rozdávat hru zcela zdarma, a to od 1. do 5. září 2022. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama