Koutek pro opravdového gamera. Jak vybrat správný stůl a křeslo?
i Zdroj: Spite.cz
Skate Novinka Koutek pro opravdového gamera. Jak vybrat správný stůl a křeslo?

Koutek pro opravdového gamera. Jak vybrat správný stůl a křeslo?

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

8. 10. 2020 12:20

Dlouhé hodiny sezení před počítačem si mohou vybrat svou daň v podobě bolesti v zádech nebo zatuhnutí krční páteře.

Reklama
Foto: ELLA DON, Unsplash

Dlouhodobá investice do zdraví

Díky ergonomickému křeslu a přizpůsobenému stolu nebudete při celonočním hraní neustále hledat pohodlnou polohu. Kancelářská židle z devadesátek a starý jídelní stůl určitě nejsou vhodné vybavení do herního koutku. Připravte se ale na to, že nábytek pro gamery představuje klidně desetitisícové náklady. Pokud si nestihnete našetřit, můžete využít bankovní půjčku – vždy si však vyberte tu, která pro vás bude nejvýhodnější a nenakupujte zcela bez rozmyslu. Nakonec stačí si jen správně vybrat i požadované vybavení.   

Dostatečně prostorný herní stůl s dokonale hladkou deskou

Herní stůl nevypadá nijak nápadně. Čistá deska bez zbytečných prvků zajistí každému hráči dostatek prostoru pro široké pohyby rukou. Přídavná boční deska vám pak poskytne místo pro odložení osobních věcí nebo svačiny a nápojů. U stolu sledujte zejména pevnou stabilitu a související vyšší hmotnost. Hladká deska vám pak zaručí snadný pohyb myší bez zadrhávání. Dalším praktickým doplňkem je držák na kabely a tlumené osvícení LED pásky pro noční hraní.

Desku stolu nastavte cca 75 cm nad podlahu. Monitor počítače posuňte na délku ruky od vás a umístěte jej do správné výšky – horní hrana monitoru má být v jedné lince s vašima očima při sezení v křesle. Díky správně umístěnému monitoru se zbavíte zatuhnutí krční páteře.  

Křeslo pro pohodlí i zdravá záda

Herní křeslo by mělo mít dostatečně pevné opěradlo, které podpírá páteř po celé její délce. Velkou předností je nastavitelná bederní a hlavová opěrka, díky kterým se křeslo přizpůsobí vašim zádům naprosto dokonale. Sedák a výšku křesla nastavte tak, aby při sezení a dotýkání se chodidly podlahy svírala vaše kolena a kyčle pravý úhel. Pro posílení středu těla můžete křeslo doplnit nafukovacími nestabilními podložkami pod hýždě.

 

Herní zážitek bez bolesti

Investice do kvalitního vybavení hráčského koutku se vám několikanásobně vyplatí. Zbavte se zbytečné bolesti a ničení postoje a pořiďte si kvalitní křeslo a herní stůl. Získáte díky nim i úplně nový herní zážitek, který může trvat celé hodiny bez toho, abyste se museli za deskou stolu co chvíli kroutit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama