Konec cheaterům ve hrách? Pomoct by mohl Windows 11
i Zdroj: Spite.cz
ECHO Novinka Konec cheaterům ve hrách? Pomoct by mohl Windows 11

Konec cheaterům ve hrách? Pomoct by mohl Windows 11

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

8. 9. 2021 11:57

Přechod hráčů z Windows 10 na Windows 11 by mohl, alespoň časem znamenat konec cheaterům v multiplayerových hrách.

Reklama

Co zaručeně dokáže zkazit radost z hraní? Je toho samozřejmě víc, kromě lagů a bugů jde o tolik nenáviděné cheatery, které můžeme vidět snad v každé multiplayerové hře. Nejvíce jich snad najdeme ve free-to-play hrách, kde si i po zabanování mohou bezproblémů založit nový účet a vesele pokračují, nyní mám namysli třeba Fortnite nebo Call of Duty: Warzone.

Možná jste se někdy zeptali sami sebe, proč sakra hra dovolí používat cheaty? Hra je nepovolí, každopádně program s cheaty obsahuje i "crack", který prolomí ochranu a hráči mohou vesele upravovat kódy hry - mohou například vidět přes zdi či se po mapě pohybovat rychleji, o aimbotu snad radši ani nemluvím.

Tyhle všechny nepříjemnosti by mohly brzy skončit, tedy pokud hráči přejdou na nový Windows 11. Ten v sobě zahrnuje důležité programy  TPM 2.0 (Trusted Platform Module) a Secure Boot. Oba tyto programy pracují velmi podobně, zkrátka do systému nepustí " NEpodepsané " programy, tzn., že hru nelze naprogramovat cheaty. Přesně tuto možnost nyní začalo využívat studio Riot Games u populární free-to-play akce Valorant.

Vše je teprve na začátku a pokud se nepřijde na to, jak systémy TPM 2.0 a Secure Boot prolomit, bude svět v multiplayerových hrách aspoň na chvíli v pořádku. Snad se k Riot Games brzy připojí další studia, komunitnímu hraní by to rozhodně prospělo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama