Huawei v problémech, mimo Google ukončil spolupráci i Microsoft, NVIDIA, Intel a další
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Huawei v problémech, mimo Google ukončil spolupráci i Microsoft, NVIDIA, Intel a další

Huawei v problémech, mimo Google ukončil spolupráci i Microsoft, NVIDIA, Intel a další

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

21. 5. 2019 14:53

Určitě jste postřehli pár dnů starou zprávu, která otřesla světem, vzhledem k problémům mezi USA a Čínou, ukončil Google spolupráci s Huawei, nyní se přidaly další giganti, které Huawei nutně potřebuje.

Reklama

Huawei (a Honor) zažívá noční můru. Před několika dny spolupráci ukončil Google, nové telefony Huawei by neměly dostat Android OS, stávající by mohly dostat jedny z posledních aktualizací. Navíc hrozí, že majitelé mobilních telefonů a tabletů Huawei přijdou o důležité aplikace Googlu, jako jsou Google Play, Gmail, YouTube nebo Google Mapy, zkrátka denně využívané a oblíbené aplikace.

Aby toho nebylo málo, spolupráci ukončily také další americké společnosti. Najdeme mezi nimi giganty jako Microsoft, NVIDIA nebo Intel. A pomalu se přidávají další, třeba Broadcom, Qualcomm či Xilinx, jde o firmy, které vyrábějí velmi důležité součástky pro mobilní zařízení včetně notebooků, se kterými chtělo Huawei začít ve velkém a dobít pomalu svět podobně, jako s mobily.

Huawei právě oznámil, že má zásobů čipů a všech možných součástek pro výrobu na další tři měsíce, co bude potom, je ve hvězdách, už se však nějakou dobu veřejní ví, že si Huawei opatřuje svůj vlastní OS pro mobily a tablety, má vlastní Store (kde však stejně nebudou aplikace USA). Uvidíme, jak tato kauza a obchodní válka mezi Čínou a USA bude pokračovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama