Historie Blue Box Game Studios: 7 oznámených her, 0 vydaných
i Zdroj: Spite.cz
Abandoned Novinka Historie Blue Box Game Studios: 7 oznámených her, 0 vydaných

Historie Blue Box Game Studios: 7 oznámených her, 0 vydaných

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

13. 8. 2021 13:52

Blue Box Game Studios, tvůrci záhadného Abandoned a jejich otřesná historie od roku 2015. Čtěte více.

Reklama

Blue Box Game Studios, vývojářský tým zaregistrovaný od roku 2015 se poprvé proslavil až nyní, díky oznámení hry s pracovním názvem Abandoned, kterému pomohl i oficiálně PlayStation. O hře nevíme vůbec nic, již měsíce se ale hojně spekuluje o novém Silent Hill a Metal Gear Solid, to ale šéf studia Hasan Kahraman popřel, přesto má finální název hry nést jméno začínající na S a končící na L.

Abandoned mělo být již několikrát představené skrze systémovou aplikace Realtime Experience, kterou hráči najdou na PlayStation 5, kde má hra také dočasně exkluzivně vyjít. Nicméně na odhalení nikdy nedošlo. Poslední pokus proběhl před pár dny  10.8. 2021, kdy se ve 21:00 měli hráči dozvědět, co Abandoned vlastně je. Jenže ani tentokrát k ničemu nedošlo, tvůrci na Twitteru tvrdí, že mají problémy, které se již třetí den pokoušejí vyřešit.

Existuje vůbec nějaké Blue Box Game Studios? Pořádné záznamy o studiu neexistují, oficiální web, na tom nenajdete jedinou informaci ani kontakt. Jediné, kde se občas něco děje je Twitter, kam údajný šéf postuje updaty. Každopádně pojďme se společně podívat na celou historii studia Blue Box, ta rozhodně nezní vůbec pozitivně.

2015

Oznámen horor s názvem "REWIND"

I zde vše proběhlo s velkými problémy. Studio založilo KickStarter kampaň, kterou následně zrušilo a sní i plány, jako je například podpora VR. O hře se přestalo mluvit a oficiální stránky byly zrušeny.

 

2015

Oznámen horor "The Lost Tape"

Tvůrci po oznámení zrušili profil hry na IndieDB a nikdy neukázali ani slibovaný gameplay.

 

2017

Oznámen horor "The Whisperer"

V roce 2017 došlo na oznámení hry The Whisperer stím, že datum vydání proběhne ještě v roce 2017. Ale i tím veškeré informace skončily a hru nikdo nikdy neviděl.

 

2018

Oznámen horor "Unseen Faces"

A zase další horor, tentokrát však multiplayerový. Hra nikdy nevyšla a nikdo ji nikdy neviděl.

 

2019

Oznámena mobilní hra "Tales of the Six Swords"

Hra se opravdu v obchodech objevila, nikdo ji ale nemohl spustit a bez jakéhokoliv upozornění hra zmizela a už o ni nikdo nikdy neslyšel.

 

2020

Oznámen horor "The Haunting"

Ten se opravdu objevil na Steamu v předběžném přístupu, aktuálně ale nelze hrát ani koupit. Recenze hru označují jako velmi špatnou. Jde ale o první důkaz, že studio Blue Box o minimálně jednom člověku existuje, avšak pravděpodobně bez budoucnosti. V dubnu 2021 studio oznámilo konec prací na tomto hororu.

 

2021

Oznámen horor "Abandoned"

Vidět jsme mohli překvapivě teaser trailer a dokonce ve spolupráci s PlayStationem. Po té došlo na pár naplánovaných dnů pro odhalení hry,žádný z nich ale nic neprozradil, studio to okomentovalo tím, že jsou malý tým a omlouvají se za chyby, přesto vědí, že hráči budou s Abandoned spokojení. 

Po té se objevily dva uniklé screenshoty ze hry, šéf studia potvrdil jejich pravost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama