GTA 4 zmizelo ze Steamu, proč?
i Zdroj: Spite.cz
ECHO Novinka GTA 4 zmizelo ze Steamu, proč?

GTA 4 zmizelo ze Steamu, proč?

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

14. 1. 2020 07:10

Čtvrtý díl populární série Grand Theft Auto před několika dny zmizel ze Steamu, konkrétně tlačítko "Koupit", karta hry je stále aktivní. Proč tomu tak je? Bylo hned několik možných důvodů, proč se více než deset let starý díl v hlavní roli s Niko Bellicem přestal prodávat.

Reklama

Čtvrtý díl populární série Grand Theft Auto před několika dny zmizel ze  Steamu, konkrétně tlačítko "Koupit", karta hry je stále aktivní. Proč tomu tak je? Bylo hned několik možných důvodů, proč se více než deset let starý díl v hlavní roli s Niko Bellicem přestal prodávat. 

Zahraniční magazíny mají tři celkem dobré tipy. 

Vše se mohlo týkat hudby ve hře, Rockstar mohl přijít o práva k použití, ty se musejí po určité době aktualizovat, nebylo by to poprvé, společnost vyřídí buď prodloužení práv nebo je nahradí novým skladbami. Druhou možností je pomalý přechod na vlastní klient Rockstar Games Launcher, ve kterém najdeme zatím jen GTA: San Andreas a GTA 5. 

Třetí možností, která se ukázala jako pravým důvodem odstranění hry je otravná a nenáviděná funkce Games for Windows Live. Oficiální vyjádření níže.

"Hra byla původně vytvořena pro službu Games for Windows Live,

tu už ale Microsoft nepodporuje a tak negeneruje další klíče. Budou další možnosti, jak distribuovat GTA 4."

Rockstar Games

GTA 4 si pravděpodobně ještě nějakou dobu na Steamu nekoupíme, nicméně pokud ji již máte v knihovně, můžete hrát bez omezení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama