Google představil streamovací službu Stadia
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Google představil streamovací službu Stadia

Google představil streamovací službu Stadia

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

19. 3. 2019 22:59

Přesně jak se čekalo, tak se stalo, společnost Google představila svoji nadějnou ambiciózní streamovací cloud službu Stadia. Aneb, největší AAA hry si v klidu zahrajeme na starých noteboocích.

Reklama

Google už nějakou dobu plánoval představit svoji streamovací cloudovou službu a došlo k tomu nyní na GDC 2019. Jmenuje se Google Stadia a spuštěna by u nás měla už koncem letošního roku (2019). Co se týče výkonu, Google nabídne silnější "konzoli" než je Xbox One X a PlayStation 4 Pro dohromady. Každý předplatitel dostane "vlastní" 1 grafickou kartu, kterou bude mít samozřejmě Google, stejně jako ostatní hardware u sebe. Na nás bude jen maličkost, přijít do vyhledavače Google Chrome, najít si hru a dát spustit, spuštěna by měla být do 5 sekund. 

Spustit hry však půjde i jinými způsoby, například, sledujete hru na YouTube, líbí se Vám a chcete si ji zahrát? Žádný problém, prostě klinete na hrát a za 5 vteřin můžete. Tyto speciální odkazy pak budeme moct najít na několika místech, třeba v reklamách herních společností a podobně. Stadia bude podporovat jak všechny USB gamepady, tak klávesnici a myš. Ze začátku také 4K/60FPS, později až 8K.

Na kolik nás měsíčně vyjde Stadia prozatím není jasné, Google vše včas upřesní. Níže ještě představení Google gamepadu.

Google představil streamovací službu Stadia
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama