Game Boy slaví 30. narozeniny
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Game Boy slaví 30. narozeniny

Game Boy slaví 30. narozeniny

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

22. 4. 2019 18:25

Původní a první Game Boy slaví už 30. nerozeniny od svého prvního vydání. Nintendo za ty léta vydalo jen velmi málo verzí, pojďme si připomenout tu první z nich, známe dokonce prodejní čísla, které překvapí.

Reklama

Slavný Game Boy vyšel přesně před třiceti lety, ať už jste jej vlastnili nebo ne, víte o čem je řeč a to je důležité. První verze vyšla v Japonsku 21.4. 1989, konzole běžela na 8 bitovém procesoru Z80, zeleně podsvíceném displeji s rozlišením 160 × 144, vše poháněly tužkové baterie, které vydržely přibližně 5 hodin čistého hraní.

Všechny verze Nintendo's Game Boy dokázaly prodat dohromady téměř 200 miliónů kusů. Další Game Boy (Pocket) pak vyšel v roce 1996, v roce 1998 přišla další revoluce, Game Boy Color, který již nabídl barevné obrazovky i více druhů barevné konzole. V roce 2003 pak vyšla skládací verze, o dva roky poslední konzole Game Boy Micro. Nejprodávanějšími hrami byly Tetris a Pokémon. 

Rok 2011 pak už (co se Nintenda týče) přišla dnes velmi známá, kapesní hračka Nintendo 3DS, později Nintendo WiiU a nyní velmi oblíbený a skvěle prodávaný Nintendo Switch. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama