Franouczský magazín tvrdí, že ví, proč Kojima nepřátelsky opustil Konami
i Zdroj: Spite.cz
Death Stranding Novinka Franouczský magazín tvrdí, že ví, proč Kojima nepřátelsky opustil Konami

Franouczský magazín tvrdí, že ví, proč Kojima nepřátelsky opustil Konami

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

26. 6. 2020 12:32

Francouzský magazín přišel s informací, proč měl Kojima opustit Konami.

Reklama

Hideo Kojima, legendární vývojář her, který se podepsal především pod sérii Metal Gear Solid ještě jako, dnes už bývalý víceředitel společnost Konami. Dnes už pracuje ve vlastním studiu Kojima Productions, kde si svůj debut odbyla kontroverzní hra Death Stranding. 

Proč ale před zhruba pěti lety opustil studio Konami, kde měl tak skvělé místo a prostředky pro nové hry? Teorií bylo několik, ovšem nyní přišel zahraniční magazín s novou informací. Ten tvrdí, že Kojima byl "vyhozen" kvůli, dá se říct, odcizení financí společnosti Konami k tomu, aby mohl vytvořit demo P.T., které mělo ukázat, jak asi bude vypadat oznámený Silent Hills. Využité finance údajně sebral z vývoje Metal Gear Solid V, který v tu dobu připravovali. 

To mělo Konami zjistit ve chvíli, kdy Kojima vydal demoverzi P.T., o tom totiž vedení Konami nemělo mít tušení. A právě to byl důvod stažení P.T. z oficiálního PlayStation Storu a zrušení Silent Hills + následný odchod Hidea z Konami.

Ke kauze, se kterou přišel magazín GameBlog.fr se vyjádřila i společnost Kojima Productions, která všechny tyto informace popírá. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama