Fotbalová série FIFA mění název na EA Sports FC
i Zdroj: Spite.cz
FIFA 23 Novinka Fotbalová série FIFA mění název na EA Sports FC

Fotbalová série FIFA mění název na EA Sports FC

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

11. 5. 2022 09:50

Společnost Electronic Arts oficiálně oznámila rozchod s FIFA, od roku 2023 série změní název na EA Sports FC.

Reklama

Společnost Electronic Arts oficiálně oznámila ukončení třicet let dlouhé spolupráce s FIFA. Ještě letos bude vše beze změn, vyjde naplánovaná FIFA 23, nicméně příští rok tahle populární fotbalová série přijde s novým jménem. Jak se již spekulovalo nějakou dobu, půjde o dost nesympatický název EA Sports FC. Později pravděpodobně dostane i číslovku podobně jako FIFA.

Ptáte se proč k rozchodu tolik vydělávajících společností došlo? Za pár měsíců končí tří letá smlouva pro využívání značky FIFA. A tak bylo na programu prodloužení a pokračování, nicméně ani jedna strana se neshodla na podmínkách a tak si každý půjde svojí cestou, více na tom samozřejmě ztratí FIFA. FIFA vyžadovala nově za licenci "FIFA" dvojnásobek toho, co v posledních letech, navíc se jí nelíbily plánované režimy ve hře, měla chtít pouze klasické hraní 11 vs. 11. 

Co se týče budoucnosti série, nic se nezmění, hra stále nabídne 19 tisíc fotbalistů, 700 týmů, 100 stadionů a 30 lig, tyto licence si EA vyřizuje a vždy vyřizovalo samo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama