FIFA chce svou licenci nabídnout dalším studiím
i Zdroj: Spite.cz
Novinka FIFA chce svou licenci nabídnout dalším studiím

FIFA chce svou licenci nabídnout dalším studiím

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

16. 10. 2021 11:11

Zdá se, že dohady mezi FIFA a EA rostou a pokud EA Sports nezaplatí za licenci, FIFA ji nabídne dalším studiím.

Reklama

Největší kauzou v posledních několika týdnech je spor společnosti FIFA a vydavatelství Electronic Arts. EA se nechalo slyšet, že přemýšlí nad změnou názvu svého klenotu, fotbalové série FIFA, můžou za to drsné finanční požadavky FIFA, která doposud dostávala zhruba 150 milionů dolarů za využívání FIFA, nicméně nově po EA požaduje obrovských 300 milionů a to samozřejmě Electronic Arts zaplatit nechce.

Bude se další díl FIFA jmenovat jinak? Vypadá to tak, jejich spor totiž neutichá, nýbrž graduje, hlavně díky novému vyjádření společnosti FIFA. 

"Chceme, aby značka FIFA byla dostupná více herním studiím, než pouze jednomu."

Bude ještě zajímavé sledovat, co se mezi EA a FIFA odehraje, jde o více než 20 leté partnerství, které oboum firmám vyneslo miliardy korun. Nicméně dokážete si představit, že by další fotbalovou hru připravil Ubisoft? Nebo snad 2K, které má bohaté zkušenosti se sportovními hrami? Nebo takový Rockstar Games? Vlastně ten ne, na tu bychom čekali 10 let.

A jaký je Váš názor na tuto kauzu? Přijde Vám přehnaný požadavek 300 milionů za licenci nebo je to adekvátní vzhledem ke každoročním výdělkům série FIFA?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama