EA chce prodloužit licenci na Star Wars hry
i Zdroj: Spite.cz
Star Wars: Squadrons Novinka EA chce prodloužit licenci na Star Wars hry

EA chce prodloužit licenci na Star Wars hry

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

23. 6. 2020 19:45

EA vidí ve značce potencial a chce sní pokračovat dalších deset let.

Reklama

Společnost Electronic Arts v roce 2013 oznámila velké partnerství s Disney, které vlastní veškerá práva na značku Star Wars. EA ještě ve 2013 prohlásilo, že se můžeme těšit na spousty skvělých her ze světa Hvězdných Válek. Do dnes, za dlouhých sedm let však vydali pouze dva díly Star Wars: Battlefront a úžasnou singleplayerovou hru Star Wars Jedi: Fallen Order. Dnes už také víme o připravovaném dogfightingovém titulu  Star Wars: Squadrons

Hráči si v roce 2019 stěžovali na EA přímo Disney, hráčům se nelíbili nesplněné sliby o "spoustě Star Wars her". Disney však veřejně uvedlo, že je spokojené se situací a hrami od EA. 

Nicméně licence na Star Wars hry už za tři roky skončí, co bude pak? Pak se dozvíme, zda-li Disney prodloužilo smlouvu nebo ji dostane někdo jiný, někdo, kdo má velké zkušenosti s AAA hrami, jako třeba Ubisoft, Activision nebo Take-Two. 

Společnosti EA se ale Star Wars zamlouvá a není divu, jde o jednu z nejvíce komerčních značek v historii a prakticky vše jen s logem značky se prodává "samo". EA oznámilo, že má spousty plánů se Star Wars a bude Disney žádat o dalších 10 let. Tzn., že by hry od EA Star Wars vycházely až klidně do roku 2033. Tohle myslím, zaručeně vyjde, jen Jedi Fallen Order má více než 13 milionů prodaných kopií a oba díly Battlefrontu přes 35 milionů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama