Crysis 3 - PREVIEW
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Crysis 3 - PREVIEW

Crysis 3 - PREVIEW

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

21. 2. 2013 23:19

Máme tu poslední den a už se asi netrpělivě připravujete na čarodějnice. Myslím, že dnes je ten pravý čas, kdy udělat preview nebo-li náhled na hru Crysis 3. Všechna dosavadní informace v jednom článku s novými screeny. Čtěte dále...

Reklama
Máme tu poslední den a už se asi netrpělivě připravujete na čarodějnice. Myslím, že dnes je ten pravý čas, kdy udělat preview nebo-li náhled na hru Crysis 3. Všechna dosavadní informace v jednom článku s novými screeny. Čtěte dále...

Klikněte na obrázek pro zvětšení

Předem Vás upozorňuji, že pokud jste nehráli minulé díly, je zbytečné začínat s třetím dílem nebo číst jeho preview. Největší a nejpopulárnější herní magazín PCG měl možnost vidět 24.4. 2012 živě Crysis 3 DEMO a dokonale jej popsal. 

Z minulých dílů si musíte pamatovat naši hlavní postavu jménem Prorok. Že se v druhém díle zastřelil a udělal sebevraždu? Omyl, fakt, že Prorok ukončil karieru tímto způsobem se Cryteku nejspíše nelíbilo a tak nás Prorok čeká i v třetím díle. Vždyť přece nanooblek je mocná věc a tak zabít se je asi nemožné, no je tím důkaz Prorok. Cestou dějem se vžijeme také do osoby Psycha, za toho jsme hráli v CDčkovém DLC Crysis: Warhead. Psycho se opět stane dílnou součástí projektu a záchrany lidstva.
Celý děj se odehrává v New Yorku a píše se rok 2047. Je to přesně 20 let od Crysis 2. 
New York je teď kvůli CELL společnosti uzavřen do jakého si skleníku volajícím se "kopulce svobody". Pojmenovali ji tím sami pracovníci CELL, kteří "prý" chtějí chránit občany v zarostlém New Yorku před Cephy. To že je New York jeden velký skleník z kterého není uniku Vám může dokonale ukázat jaký koliv screen, nebo video níže. Bažiny, potoky, jezera, džungle, ale také klasická zvěř je nyní v New Yorku uplně běžná věc.
Klikněte na obrázek pro zvětšení

V Crysis 3 bude opravdu obrosvká mapa, no vždyť jsme také v New Yorku, co je ale škoda, hra z prvních 7 minut DEMA ukázala pouze postup městem stejně jako Crysis 2. Takže žádná otevřenost? Je to škoda, hráči mají rádi, když si mohou vybrat vlastní cestu a nemusí běhat "již vybranými" cestami. Na druhou stranu zde bude několik možností jak obejít nepřátele a to například krádeží lodí. 

Zbraně v Crysis 3 budou epické a vylepšené. Bude zde hned několik zbraní, které jsme zatím v žádném díle vidět nemohli, no přece jen vývoj jde v před. Jedna ze základních zbraní je luk a několik druhů šípů, i ten můžete vidět na přiložených obrázcích. Šípy pro luk budete muset střídat nebo kombinovat, všechna monstra nejsou složena stejně. 
Z dema nebylo dost jasné, zdali bude kamera po vystřelení nahlížet na šíp stejně jako například v Ghost Warrior nebo Sniper Elite V2, i když se o tom dost spekulovalo, potvrzeno to zatím nebylo. Každopádně co víme, budeme vlastnit i zbraň, která vystřelí 500 nábojů za sekundu. Čeho se tedy vážně obávám, je chaos v džungly a nepřehledné prostředí.
Nebudou chybět ani vylepšené granáty, které zatím vážně může použít jen scifi hra. Plazmové granáty sršící modré neonové světlo doslova roztrhá Cephy na kousky. Gameplay nám také ukázal boj nožem, kdy jej můžeme použít například v nepozorovaném plížení se za Cephy, kde mu jednou ranou propíchneme hlavu.  
Jak tomu je již od prvního dílu, i zde budeme moct sebrat zbraně nepřátel. Tentokrát ale i od monster Cephů. V čem vidím nedostatek je, že si náboje do jejich zbraní nikde nedoplníte. Jednoduše až Vám dojdou, zbraň můžete zahodit. 
Klikněte na obrázek pro zvětšení

Ani třetí díl nebude jen a pouze o Cephech. I když bude hned několik druhů monster, čekají na nás také vojáci společnosti Cell, kteří mají celou zkázu na vědomí. Ani Ceph zde nebude ošizen o mnohá vylepšení. Plivou oheň a někteří jsou vybavení malou sondou, kterou můžeme srovnat velikostí ( Manhacku ) senzorem, který Vám po nějaké sekundě ochabí nanooblek a odhalí například Vaši neviditelnost, nebo jinou Vámi navolenou funkci. Je tak dobré jej potichu odstranit a nedát o sobě vědět. 

Další a celkem vychytaná věcička, kterou bude nanooblek obsahovat je "hacking", jednoduše se hacknete nepřáteli do hlavy a on bude bojovat za Vás. Samozřejmě to opět nebude jednoduché a on po Vás půjde, proto je důležité vše udělat nejlépe někde v povzdálí a nepozorovaně. 
Co se týče grafických možností, tak Crysis 2 na tom byl vážně dosti ochuzen. Výběr jen z 4. možností. Rozlišení, V-synch, HUD a jen tři možnosti kvality (low, mid, high). Ředitel Crytek informoval, že třetí díl Crysis bude obsahovat DirectX 11 hned od začátku vydání a další možné nastavení jako jsou stíny, vykreslování a další. To že hra bude náročná je už teď jasné. Zatím nebyly zveřejněny požadavky HW, ale jak známe Crysis, bude to síla. Hra poběží jak jinak, než na CryEngine 3 od Cryteku. 
Teď už jen doufejme, že vyjde co nejdříve nějaký gameplay nebo alespoň informace o požadavcích a pod.

Zobrazit více novinek o  -  

Crysis 3
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama