Counter Strike slaví 20. narozeniny
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Counter Strike slaví 20. narozeniny

Counter Strike slaví 20. narozeniny

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

19. 6. 2019 23:00

Legenda mezi střílečkami, původně herní mód Counter Strike pro Half-Life přesně před dvaceti lety pobláznil svět a ukázal světu jednu z nejlepších FPS her vůbec.

Reklama

Že je Half-Life legendární hrou, o tom žádná, mezi tím co jsme však před dvaceti lety hráli, vznikal mód Counter Strike, konkrétně jeho verze 1.0, kterou připravila dvojice móderů Minh Le a Jess Cliffe. Pravděpodobně neměli ani nejmenší ponětí, jak úspěšnou hru vytvořili. Postupem času jsme se dočkali dalších, velmi oblíbených verzí, jako 1.3 nebo 1.5. 

Po té však přišla "revoluce". Counter Strike 1.6 byl dalších 12 let na vrcholu, hru si pořídilo desítky miliónů lidí a i dnes jsou stále aktivní servery + se ještě nedavno hrál na profesionální esport scéně. V roce 2004 se už celkem velký tým pod Valve pokusil o vydání vylepšeného dílu Counter Strike: Source. Ten špatný nebyl, většina hráčů ale i nadále byla pro CS 1.6. 

Po letech to Valve zkusilo znovu, tentokrát s Counter Strike: Promod, který se měl vrátit ke kořenům klasiky jen v novém kabátě. I to ale nevyšlo a Promod byl už v beta verzi zrušen. V roce 2012 pak vyšel prozatím poslední díl Counter Strike: Global Offensive, který si od vydání pořídilo desítky miliónů lidí a patří mezi nejhranější hry současnosti.

Že Counter Strike slaví 20. narozky si dobře uvědomuje i Valve a k oslavám si v CS:GO můžete zahrát legendární starou mapu de_dust 2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama