Co aktuálně připravují PlayStation Studios?
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Co aktuálně připravují PlayStation Studios?

Co aktuálně připravují PlayStation Studios?

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

14. 9. 2021 11:44

Na čem aktuálně pracuje herní divize Sony, PlayStation Studios? Bohatý seznam je velmi lákavý. Seznam v článku.

Reklama

Zatím co včera jsme se detailně podívali na hry vývíjené v Xbox Game Studios, dnes se mrkneme na divizi PlayStation Studios, která se též může pochlubit velmi ambiciózním seznamem her. I v tomto článku může jít pouze o spekulace a pouhý nástřel dat vydání a platforem.

Insomniac Games

Spider-Man 2

- PS5 (2023)

Marvel's Wolverine - PS5 (2023)

Je to teprve pár dní, co mimořádně talentované studio Insomniac Games oznámilo hned dvojici her. A obě se známými hrdiny. Aktuálně se pracuje na Spider-Man 2 a Marvel's Wolverine, ovšem pomalu se má začínat s vývojem nového dílu Ratchet & Clank.

Santa Monica Studio

God of War: Ragnarok

- PS5, PS4 (2022)

Tvůrčí celek Santa Monica aktuálně pracuje na pokračování série God of War s podtitulem Ragnarok. Ovšem kromě této prioritního RPGčka se má podle spekulací chystat nějaká větší, dříve zrušená sci-fi hra. O té jsme už psali, čtěte zde.

Guerrilla Games

Horizon: Forbidden West

- PS5, PS4 (Únor 2022)

Aktuálně potvrzeným projektem je pouze druhý díl Horizon, nicméně už dlouho se spekuluje o přípravách nového dílu Killzone (ačkoliv byla stránka hry zrušena ) či SOCOM. Více se dozvíme asi až po vydání Forbidden West.

Polyphony Digital

Gran Turismo 7

- PS5, PS4 (Březen 2022)

Tady je to jasné, Polyphony Digital pracuje hlavně na sérii Gran Turismo, aktuálně už na sedmičce. Každopádně nedavno se objevily informace, že po vydání hry by se studio mělo pokusit vytvořit novou IP. Jakou, to je otázka, odhadovali bychom ale další závody.

Sucker Punch Productions

Tady po vydání režiserské verze Ghost of Tsushima není jasné, na čem Sucker Punch pracuje. Nicméně nejvíce pravděpodobný je druhý díl. Jednička sklidila velký úspěch a bylo by překvapením, kdyby brzy nevyšela dvojka. Každopádně už nějakou dobu se mluví o údajně připravovaném díle InFamous.

Bend Studio

Po vydání ne zrovna úspěšné, ale dle mého názoru velmi kvalitní zombie akce Days Gone není jasné, na čem se zde pracuje. Vývoj Days Gone 2 byl zrušen na samém začátku, nicméně i tak vedení studia potvrdilo, že pracují na další open-world akci. Může to být Men in Black, o kterém se před pár dny spekulovalo? Možná, o plánech studia Bend se dozvíme nejdříve za rok.

Co aktuálně připravují PlayStation Studios?

Naughty Dog

Bohužel ani u Naughty Dog se neví, na čem pracuje. Dlouhodobě se ale mluví o chystaném multiplayeru pro The Last of Us 2, který má vyjít samotatně. Kromě multiplayeru, na kterém by měla pracovat pouze hrstka lidí, studio nevyloučilo novou IP, třetí díl The Last of Us ani v možný další díl Uncharted. Nedavno se také mluvilo o údajně připravovaném remaku The Last of Us pro PlayStation 5 a vzhledem k situaci bychom se vůbec nedivili vydání na PC.

San Diego Studio

MLB

- PS5, PS4, PC, Xbox

I zde je to předem jasné, studio v San Diegu se roky stará o skvělou sérii MLB, ta nově vychází i na jiné platformy než je PlayStation.

Nixxes Software

Uncharted

- PS5, PC (2022)

Studio Nixxes má v PlayStationu jediný úkol, chystat PC porty dříve exkluzivních PlayStation her. Sony se rozhodla ve změnu strategie a některé své hry bude později vydávat i na PC, aktuálně se blíží remaster Uncharted 4, mluví se ale také o God of War a Ghost of Tsushima.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama