Čínský výrobce cheatů si prodejem vydělal 746 mil. dolarů
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Čínský výrobce cheatů si prodejem vydělal 746 mil. dolarů

Čínský výrobce cheatů si prodejem vydělal 746 mil. dolarů

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

30. 3. 2021 14:36

Neskutečný příběh, kde si vyrobce cheatů vydělával luxusní peníze, údajně až 746 milionů dolarů. Přečtěte si více.

Reklama

Největší problém multiplayerového hraní? Rozhodně cheateři, kteří nám dokáží pěkně znepříjemnit jakoukoliv hru pro více hráčů. Ať už jde prakticky o kterýkoliv žánr, podvádět se dá díky nelegálním prográmkům téměř všude. 

Ve velké většině případů jde o jedince, kteří si zdarma stáhli amatérský balíček a zkrátka vidí přes zdi apod. I ti jsou samozřejmě zralí na šlápnutí na krk, nicméně pak jsou tu programátoři, kteří se na vytvořených cheatech snaží vydělat a bohužel, nejde o žádnou vyjímečnou situaci. Je pak na samotných firmách, kteří tito "hackeři" poškozují, aby zakročily. Často si pokud na to sami nestačí najmou firmu, která se hackera snaží najít. A jsou situace, kdy se to opravdu povede.

Jako nyní v Číně. Čínská policie ve spolupráci s Tencentem pátrala po jednom takovém, co objevily je doslova šokovalo. Výrobce si prodejem cheatů vydělával obrovské peníze, v přepočtu na naše až 16 miliard Kč. Vlastnil luxusní dům, kde v garáži objevili 5 luxusních sporťáků v hodnotě asi 1 miliardě Kč. Co bude s prodejcem není jasné, nicméně čeká jej tučná pokuta a pravděpodobně nějaký rok za mřížemi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama