Čerstvě zrušené Visceral Games nemohli pokračovat v sérii Dead Space
i Zdroj: Spite.cz
Battlefield 7 Novinka Čerstvě zrušené Visceral Games nemohli pokračovat v sérii Dead Space

Čerstvě zrušené Visceral Games nemohli pokračovat v sérii Dead Space

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

19. 10. 2017 16:01

Včerejší velká zpráva, která přišla jako blesk z čistého nebe ohledně zrušení studia Visceral Games překvapila kde koho. Pokud Vás mrzí hlavně kvůli Dead Space sérii, tak nemusí.

Reklama

Večerejší špatnou zprávu ohledně konce studia Visceral Games, které pracovalo na hrách jako Battlefield: Hardline nebo sérii Dead Space jste určitě nepřehlédli. Jediná dobrá zpráva na tom všem je, že jejich připravovaná Star Wars hra pro EA nebyla zrušena, ale pouze přesunuta do jiného studia, které ji doslova překope. Vydavatelskému domu EA se totiž nelíbil vývoj, jakým titul šel, o tom ale jindy.

Dnes už ex-tvůrci z Visceral Games prozradili, jak to bylo s vývojem hororové série Dead Space a zda-li by byl další, tedy čtvrtý díl. 

Když v roce 2008 vyšel první díl, hráči byli nadšení, hra dostala velmi dobré recenze a prodávala se nad očekávání. EA tak při vývoji druhého dílu přidalo do rozpočtu skoro o více než 50% více (asi 60 miliónů dolarů). Jenže, o druhý díl jako by nebyl zájem, prodeje tak vysoké (asi 4 milióny prodaných kopií) jako při prvním díle zdaleka nebyly a tak už se přemýšlelo, zda-li se na to vykašlat nebo ne. EA to však zkusilo do třetice. Jenže ač trojika dostala spousty dobrých hodnocení, nedokázala prodat ani takovou sumu, co druhý díl. Série tak padla k ledu, sami tvůrci tvrdí, že čtvrtý díl by nebyl.

EA si to udůvodnilo celkem snadně, takový druh hry je jen pro malou část hráčů, my chcem víc.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama