Část Valve usiluje o vývoj Portal 3. Proč do dnes neodstartoval?
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Část Valve usiluje o vývoj Portal 3. Proč do dnes neodstartoval?

Část Valve usiluje o vývoj Portal 3. Proč do dnes neodstartoval?

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

19. 4. 2022 16:19

Eric Wolpaw z Valve prozradil, že tvůrci Portalu chtějí třetí díl a jednají s vedením. Proč na něj ale do dnes nedošlo?

Reklama

Pokud jste si naivně mysleli, že ve Valve tajně vznikají velká pokračování her jako Left 4 Dead, Half-Life, Team Fotress nebo Portal, tak Vás bohužel zklameme. Jestli něco existuje, budou to pouze koncepty, přímo ve vývoji ale nic není, alespoň to tvrdí scénárista z Valve, Erik Wolpaw, ten se podílel na obou dílech a částečně na Half-Life: Alyx.

V podcastu  prozradil, že by byl velmi rád, kdyby naplno odstartoval vývoj Portal 3. Druhý díl této logické populární hry vyšel už v roce 2011, je to tedy více než 10 let čekání. Ptáte se, proč na trojku ještě nedošlo? Podle Erika jde o nedostatek financí, a další problém, Valve prý má málo vývojářů, celkově však zaměstnává až 300 lidí. Část z nich se stále věnuje Counter Strike: Global Offensive, který je stále velmi výdělečný. Proč se tedy řeší údajný nedostatek financí? Vedení Valve totiž ví, že Portal 3 by byl drahý a zdaleka by nevydělal to, co CS:GO.

Zapomenout ale nesmíme na vývoj pre-quelu Portalu, který nabídl trošku jiné, přesto velmi zajímavé možnosti. Více se dozvíte v našem článku z roku 2020.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama